Kent Konseyi 17'inci olağan kongresini gerçekleştirdi

Çerkezköy Kent Konseyi 17. Olağan Genel Kurul Toplantısını dün gerçekleştirdi. Çoğunluğun sağlandığı kongrede Başkan Funda Serfiçe 2018 yılı Ocak-Eylül aylarında gerçekleştirdiği

Çerkezköy 12.10.2018 14:58:00 0
Kent Konseyi 17

“SEÇİMLER NEDENİYLE ERTELEMİŞTİK”

 

Kongreye siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu ve oda temsilcileri ile mahalle muhtarları da katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe açılış konuşması gerçekleştirdi. Toplantıda divan heyeti oluşturulurken, Divan Başkanlığına Gökhan İnce, yazmanlığa Hikmet İşçan ve üyeliğe ise Nilüfer Ceylan oy birilği ile seçildi. Serfiçe “ Bugün gerçekleştireceğimiz 17.Olağan Genel Kurul toplantımıza hoş geldiniz. Yönetmelikte ‘Ocak ve Eylül olmak üzere yılda en az iki kere yapılması belirtilen ancak Çerkezköy Kent Konseyi olarak Ocak ve Haziran aylarında gerçekleştirdiğimiz Genel Kurul toplantımızı 2018 Haziran ayında ülke olarak yaşadığımız erken seçimler nedeniyle yürütme kurul toplantısında aldığımız karar doğrultusunda erteledik. Toplantımız için yoklama yapılmış ve çoğunluk sağlanmıştır” diye konuştu.

 

GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE ÇALIŞIYORUZ”

 

Gönüllük esasına ile Çerkezköy Kent Konseyinde bir araya gelerek kente katkı sağlayacak projeler üretmeye çalıştıklarını kaydeden Serfiçe “ Bu çalışmalarımızı hayata geçirebilmek için çaba harcıyoruz. Bazen sosyal sorumluluk altında yardım kampanyaları düzenliyor, vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bazen kendi el emeğimizi koyuyor, ihtiyaç sahipleri için bir şeyler üretiyoruz. Her bir üyemizin önerdiği fikri, meclis ve çalışma gruplarımızda değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

“YENİ YAŞAM ALANLARI KAZANDIRILDI”

 

Serfiçe “ Belediye Başkanımız Vahap Akay görevine geldiği gün itibari ile öncelikli olarak sosyal hayatımızı etkileyecek olumlu değişimler yaşadık. Parklarımız temizlendi, çoğaltıldı ve düzenlendi. Yepyeni yaşam alanları oluşturuldu. Kadınlarımız, çocuklarımız ailelerimiz için sanayi kenti olan Çerkezköy’de nefes alacak alanlar yaratıldı. Kentimizin aydınlatma sorunu çözülmeye devam ediyor. Aydınlık bir kent için ana yollar, girişler olmak üzere bir çok ara sokakta da çalışmalar yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor. Yine vatandaşımızın en çok dile getirdiği konulardan birisi de aydınlatma sorunumuz da çözülmüştür. Yapılan örnek sokaklar, sokak düzenlemeleri, kaldırım çalışmaları kentimize modern bir dokunuş ve farklı bir bakış açışı kazandırdı. Yaya, bisiklet, araç üçlüsünü aynı anda bir arada görebilir olduk. Hızla büyüyen kentimizde, her kesimi kucaklamak, buluşturmak, tanıştırmak zaman zaman eğitmek, bilgilendirmek amaçları ile yapılan mahalle evlerimizin vatandaşlarımızın için en yakından ve hızlı yönetime ulaşma sorunlarını iletme ve destek bulma açısından çok büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Kentimize kazandırılan yeni spor kompleksleri, eskilerin revize edilmesi, antrenman salonlarının çoğalması, günümüz çağında sporun her yaştan vatandaşımız için ne kadar önemli ve hayatında olması gerektiğini vurgulamak ve bir şekilde buna yönelmek, özendirmek adına değerlidir. Yakın zamanda açılan yeni Pazar yeri ile kentimiz daha modern ve kaliteli ortamda pazarlığını yapabiliyor, araç parkı artık bir sorun değildir.  Yine yakın zamanda açılışı yapılacak kültür merkezi ile Çerkezköy yılların eksikliğini kapatacak. Bu merkezde bir çok farklı sanat alanında biz Çerkezköylülere hizmet edecek. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a görevlerine başladıkları ilk gün itibariyle, kentimizin en büyük ihtiyaç ve sorunu olan eğitim alanında başlattıkları olağanüstü çalışma ve gayret için tebrik ve takdir ediyoruz. ÇTSO kentimiz menfaatine bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri Endüstri fuarı başta olmak üzere özellikle iş hayatında destek ve gelişim sağlayan eğitim, seminer vb konularda öncü ve faal olmaları dolayısıyla tebrik ediyoruz. ÇOSB kentimizin sanat alanındaki açığı, kendi vizyon ve imkanları ile kapatmalarını, bu anlamda bölgemize hizmet ettikleri nedeniyle tebrik ediyoruz” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Görev süreleri içinde başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Serfiçe “ Biz kent konseyi yürütme kurulu üyelerimiz, meclis ve çalışma grubu başkanlarımız ve üyelerimiz ile 2,5 yıldır üstlendiğimiz görev doğrultusunda amacımız ve önceliğimiz yaşadığımız insanlarla diyalog kurabilmek, onları tanımak, anlamak ve talepleri doğrultusunda projeler üretmek oldu. Aynı niyetle bir altı ay daha devam edecek ve sonrasında Haziran 2019’da seçimli genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Bu çalışmaların yapılmasında benimle olan yürütme kurulu üyelerime, meclis ve çalışma grup başkanlarımıza gönülden teşekkür ederim. Bizler ekip anlayışı ile saygı ve sevgi çerçevesinde bir araya geliyor ve çalışmalar yapıyoruz. Tüm etkinlik ve faaliyetlerimizde bizi yalnız bırakmayan genel kurulumuzda her daim yer alan başta muhtarlarımız olmak üzere değerli çalışma arkadaşlarımıza ve tüm genel kurul üyelerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza buradan kent konseyine katılmaları çağrısını yeniliyor, genel kurulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

E TİCARET SEMİNERİNE DAVET ETTİ

 

Toplantıda Başkan Serfiçe Ocak-Eylül arasında Çerkezköy Kent Konseyinin gerçekleştirdiği faaliyet raporunu okudu. Toplantıda dilek ve temenniler kışında Çerkezköy Kent Konseyi Avrupa Proje Geliştirme Grubu Başkanı Tuncay Üstünol E-Ticaret konusunda insanları bilinçlendirmek için Çerkezköy E-Ticaret Farkındalık Zirvesi düzenleyeceklerini ifade ederek, bu zirvenin 13 Ekim Cumartesi günü 10:00 13:30 Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapılacağını belirtti.  Üstünol “ E-Ticaret her geçen yıl yüzde 30’un üzerinde  büyüyor ve ticaret şekli gelenekselden dijitale doğru gidiyor. KOBİ’ler ve girişimciler e-ticaret ile rekabet güçlerini  arttırırken, büyük firmalar da e-ticaret küresel pazarlarda söz sahibi oluyor. Ticaretin online hali ile ilgili merak edilenler “Çerkezköy e-Ticaret Farkındalık Zirvesi’nde sektörün önde gelen profesyonelleri tarafından cevaplanacak. Programda e-ticaretin yazılım, ödeme sistemleri ve internet reklamı olmak üzere 3 ana başlıkta konuşmacılar katılımcıları e-ticaret pazarı ,geleceği ve bu  pazarda başarının sırları üzerine bilgilendirilecekler. Ürünlerini kendi e-ticaret sitesinde satışa sunmak ya da yeni  girişim fikriyle büyüyen, pazarda yerini almak isteyen Çerkezköy firmaları, ücretsiz etkinliğimize katılarak E ticarete ilk adımı atabilirler’’ diye konuştu.

 

BEŞ ÇALIŞMA GRUBU KURULACAK

 

Toplantıda Çerkezköy Kent Konseyi yürütme kurulu tarafından beş adet çalışma kurulu kurulması önerisi görüşüldü. Tiyatro, müzik, spor, folklor ve dans, doğa ve hayvanları koruma çalışma grubu kurulması oy birliği ile kabul edildi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10