'Kibarlık Budalası' tam not aldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü tarafından düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Molier'in ölümsüz eseri 'Kibarlık Budalası' tiyatro severlerin ka

Çerkezköy 13.10.2018 15:17:00 0

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü tarafından düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri devam ederken, önceki akşam da Türk Tiyatrosu’nun büyük duayenleri Haldun Dormen ve Göksel Kortay’ın başrollerini oynadığı Molier’in ölümsüz eseri ‘Kibarlık Budalası’ tiyatro severlerin karşısına çıktı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda önceki gün saat 19:30’da sahnelenen tiyatro oyununa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve eşi Vahide Abban, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Türkiye Sakatlar Deneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile dernek üyeleri ve çok sayıda tiyatrosever katıldı.

 

HALDUN DORMEN DE OYUNCULAR ARASINDA YER ALDI

 

Yönetmenliğini Hakan Altıner yaptığı ve Haldun Dormen, Göksel Kortay, Hakan Altıner, Damla Cercisoğlu, Anıl Yülek, Reyhan Aydınsel, Burcu Akyürek, Efe Yeşilay’ın, rol aldığı Kibarlı Budalası tiyatro oyunu 17. yüzyıl Fransa'sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in asilzade olmak için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Mösyö Jourdain'in asilzade olmak için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz. Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz'i baştan çıkarabilmek için her şeyi yapmak ve biricik kızını da mutlaka bir "soylu" ile evlendirmek. Oysa kızı bir başka gence aşıktır. Moilere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont, ayakları yere basan karısı, sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi ve uşak ile bir dantel gibi örer. Neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür oyunda.

 

OYUNCULAR AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Türk tiyatrosunun büyük ustası Haldun Dormen'in yıllar sonra yeniden sahnelere döndüğü Kibarlık Budalası adlı tiyatro oyununu tiyatro severler büyük bir beğeniyle izlerken, tiyatro sonunda oyuncuları ayakta alkışladı.

 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Oyunun sahnelenmesinin ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından oyunculara çiçek takdim edildi.

 

ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER

 

Çiçek takdiminin ardından oyuncular anı ölümsüzleştirmek adına tiyatroseverlerle öz çekim yaptı. 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10