ÇTSO'dan tam destek

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın olağan meclis toplantısı dün saat 16:30'da meclis başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Hükümet tarafından ülke ge

Çerkezköy 16.10.2018 19:51:00 0
ÇTSO

Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve meclis üyeleri Rasim Bilgen, Furkan Yavuzarslan, Mesut Görgün, Metin Taşdelen, Mikail Çelik ve Sebahattin Önal katılmadı. Gündem maddelerine geçilmeden önce Mustafa Seçkin, Mehmet Danyeli, Reşat Ünlü Mustafa Ogün Asıl, Mehmet Çetin, Sinan Sifil ve Murat Narçın imzalı, ‘Enflasyonla mücadele kapsamında oda belge ve hizmet bedellerinde yüzde 10 indirim yapılması’ talepli dilekçe meclis tarafından oy birliği ile gündeme alındı.

 

31 ARALIK’A KADAR GEÇERLİ OLACAK

 

İlgili gündem maddesiyle ilgili konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin “ Hükümetimiz tarafından ülke genelinde Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı başlatıldı.

 

Biz de bu kampanya ile ilgili olarak üyelerimize bildirim yaptık. Tüm üye ve esnaflarımızı bu kampanyaya davet ediyoruz. Odamızda belge ve hizmetlerde yılsonuna kadar yüzde 10 indirim yapılması için de dilekçe verdik” diye konuştu. TOBB ve bakanlığın belirlediği yasal rayiçler dışındaki fiyatları çıkardıklarını ve 20 kalemde indirim yapılacağını kaydeden Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, bu indirimin 31 Aralık’a kadar geçerli olacağını kaydetti.

 

“YÜZDE 20 YAPILMASI GEREKİYOR”

 

Meclis Başkan Yardımcısı Nuran Yeşil, bu indirimin 3 ayla sınırlı kalmayıp 2019 yılını da kapsamasını önerirken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin de yılsonunda bütçe yaparken bunu dikkate almaya gayret edeceklerini kaydettiler. Toplantıda meclis üyelerinden Tahir Eke, indirim oranının artırılmasını talep ederken, meclis üyesi Süleyman Ak ise “Üyelerimizin durumunu göz önünde bulundurarak yapabileceğimiz en yüksek oranda indirim yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili görüş bildiren Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, indirim oranının düşük kaldığını kaydederek üyelere yüzde 20 indirim yapılması gerektiğini önerdi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Görüşmelerin ardından ‘Fatura suretlerinin onayı, rayiç fiyatların tasdiki, ticari ve sinai eşya mamülleri vasıflarının tasdiki, ticari kefalet tasdikleri, sinai ve ticari mahiyette belgeler, tahsis ve sarfiyat belgeleri, kalite yeterlilik ve numune belgeleri, imalat yeterlilik belgesi, Türk malı belgesi, kayıtlı üyelerin tatbik imzalarının onayı, tarife tasdik ücreti, kapasite/ekspertiz rapor tasdiki, yerli malı belgeleri tasdiki, ticaret sicilden verilen belgeler, ticaret sicil işlemleri karşılığı alınacak ücretler (tüm adres bilgileri işlemler ve mahkeme kararı ve resen yapılan işlemler hariç), tüzel kişi kuruluş aşamasındaki tasdik işlemleri (ana sözleşme, imza beyanı ve defter tasdiki), gerçek kişi tescil talepnamesi, tüzel kişi imza beyanı, bilirkişi ekspertiz mücbir sebep ve kapasite raporları, yerli malı belgeleri’ olmak üzere toplam 20 kaleme 31 Aralık’a kadar yüzde 20 indirim yapılması meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE MECLİSTEN GEÇTİ

 

Meclis Eylül ayı gelir gider hesaplarını da oyladı. Odanın gelir giderleriyle ilgili bilgilendirmede bulunan Oda Genel Sekreteri Hakan Gel “ Eylül ayı gider 223 bin 600,09 TL, 2018 yılında ilk 9 aylık gider 2 milyon 211 bin 827,19 TL’dir. Eylül ayı geliri 179 bin 611,69 TL , 9 aylık gelir ise 3 milyon 670 bin 601,08 TL’dir” dedi. Bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

“FUARIN MALİYETİ 101 BİN TL”

 

Gündemin bir diğer maddesinde ise Oda Genel Sekreteri Hakan Gel 10-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Gel “ Fuara 42 firma katıldı ve 36 firma fuarı verimli bulmuştur. Fiziki organizasyon için 134 bin TL, reklam ve tanıtım için de 50 bin TL bütçe ayrılmıştı. Reklam ve tanıtımı Trakya Kalkınma Ajansı üstlendi. Fuarda 122 bin TL harcama oldu. Ama 21 bin TL’lik stant kiralama tutarını çıkardığımızda fuarın maliyeti 101 bin TL oldu” diye konuştu.

 

5 BİN 500 KİŞİ ZİYARET ETTİ

 

Gel “ Fuara 5 bin 500 kişi ziyaret etti. Firmalar bin 60 görüşme ve 112 adet iş bağlantısı yaptı” dedi.

Meclis üyesi Gürkan Kesim, önümüzdeki yıllarda fuara ilçe ve büyükşehir belediyesinin de katılımının sağlanması gerektiğini ifade ederken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli de amaçlarının ticareti geliştirmek olduğunu ifade etti. Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan da bu yıl, üzerine bir şeyler konarak fuarın geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

694 KİŞİ BAŞVURDU

 

Gündemin son maddesinde Oda Genel Sekreteri Hakan Gel tarafından burs bilgilendirmesi yapıldı. Oda olarak her yıl 125 öğrenciye burs verildiğini kaydeden Gel “ 3 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında başvuruları aldık. 125 öğrenciye 9 ay boyunca aylık 150’şer TL burs veriyoruz. Bu dönem 55 öğrencinin yerine yeni bursiyerler belirlenecek. Bunun için de 694 kişi başvuruda bulundu. Yapılacak değerlendirmenin ardından burs alacak öğrenciler belirlenecek” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10