ÇOSB'de hazırlıklar tamamlandı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde (ÇOSB) ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi (EYS) kurulumunda hazırlıkların tamamlandığı duyuruldu. 

Çerkezköy 18.10.2018 18:31:00 0
ÇOSB

Yetkililer konuyla ilgili yaptığı açıklamada “ Günümüzde üretim artışına bağlı olarak enerji tüketimleri de artış halindedir. Buna karşın enerji kaynakları azalmaktadır. Bu çerçevede sanayi kuruluşlarında enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve enerji tasarrufu gittikçe önemli hale gelmektedir. Kuruluşlar açısından enerjinin tasarruflu kullanılması ve bu çalışmalar için enerji yönetim sistemi oluşturulması kaçınılmaz hale gelmiştir. Enerji yönetimi kuruluşlarda enerji verimliliğini yükseltmek için süreç ve sistemlerin oluşturulmasını ve sürdürülebilirliğini sağlamak üzere kurulmaktadır. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (ÇOSB) kurulumu son aşamaya gelmiş olan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ile ÇOSB Bölge Müdürlüğü bünyesinde enerji tüketiminin izlenmesi, mevcut cihaz ve ekipmanların kontrol altında tutulması, verimliliğin artırılması ve enerji bilincinin yükseltilmesi hedefleniyor” dedi.

 

“YAŞANABİLİR BİR DÜNYA BIRAKMAYI TAAHHÜT EDİYORUZ”

 

Yetkililer, ülke açısından son derece önemli olan enerjinin verimliliği alanında önemli bir proje olan

 

ISO 50001 EYS,’nin ülkenin en büyük OSB’lerinden biri olan ÇOSB’nin örnek bir çalışması olarak değerlendirildiğini kaydetti. Çerkezköy Organize Sanayi Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada  “ Sınırlı enerji kaynaklarını sürdürülebilirlik felsefesi temelinde, küresel ısınmayı önlemeyi, çevresel etkileri azaltmayı ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı taahhüt ediyoruz.”dedi.

Haber/Şaban KARDEŞ


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10