Devlet ve vatandaş arasında köprü görevi yapıyoruz

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de 19 Ekim muhtarlar günü coşkuyla kutlandı. Programda konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahs

Çerkezköy 20.10.2018 13:50:00 0
Devlet ve vatandaş arasında köprü görevi yapıyoruz

Çerkezköy’de muhtarlar günü kutlama programı dün saat 09.30’da Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtı önünde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün ‘ün Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Akgün 
muhtarların devlet mühür ve beratı alan  demokratik  olarak tek seçilmiş mahalle muhtarları olduğunu söyledi. 

 

“MUHTARLAR GÜNÜ OLARAK KUTLANIYOR”

 

Akgün “ İçişleri Bakanlığı Mahalli idareler genel Müdürlüğünün 2016/21 sayılı genelgesi doğrultusunda oluşturulan, Osmanlı arşivinde 2. Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim günü ‘Muhtarlar günü’ olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Biz mahalle muhtarları, mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, seçimle gelen merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan, mahallelerimiz de yaşayan vatandaşlarımız sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada kısaca devlet ile vatandaş arasında güçlü bir köprü görevi gören kişileriz” dedi. 

 

“EN DEMOKRATİK YÖNTEMDİR”

 

Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişilerin mahalle muhtarları olduğunu kaydeden Akgün” 
Muhtarlar seçilme yönetimi en demokratik yöntemdir. Aramızda her hangi bir siyasi parti olmaksızın adımızla ismimizle halkın önüne çıkarız. Cumhuriyetimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak tüm muhtar arkadaşlarım vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlamak, onların huzur ve güven içinde olmalarını için çaba sarf ettiğimiz gibi, demokrasimizin tamamını savunmak adına 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi şehit düşerek bu vatana hizmetini en üst seviyeye taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi İstanbul’da şehit olan Acıbadem mahallesi muhtarı Mete Sertbaş’a ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet,gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum” dedi. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ 

 

Tahsin Akgün, muhtarlar olarak mahallelerin sorunlarının çözümü konusunda da büyük çaba harcadıklarını belirterek, “Sanayi kenti olan ilçemizin yoğun göç almasıyla birlikte hızla nüfusu artmaktadır. Nüfusu 180 bine dayanan ilçemizde 10 muhtarlık bulunmakta, muhtar arkadaşlarımız da vatandaşlarımızın sorunlarını hızlı bir şekilde çözmek için büyük bir gayret sarf etmektedir. Tüm arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Kaymakamımız Atilla Selami Abban’a teşekkür ediyor, başta Çerkezköy ilçe muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar günü’nü kutluyor, hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”diye konuştu.

 

KATILIM YOĞUN OLDU 

 

Programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ,Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çerkezköy Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Volkan Torun, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak,İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Şube müdürleri, Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STK yöneticileri, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimleri, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. 
 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10