Kapaklı'da da muhtarlar günü kutlandı 

19 Ekim Muhtarlar Günü Kapaklı'da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen program ile kutlandı. Programda konuşan Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz" Yoğun göç alan İlçemizin nüfusu hÄ

Kapaklı 20.10.2018 14:00:00 0
Kapaklı

19 Ekim 2015 tarihinde Başbakanlık Genelgesi'yle 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi neticesinde bu yıl ülkemizde 3’sü  kutlanan Muhtarlar Günü dolayısıyla Kapaklı’da Atatürk Anıtı önünde program düzenlendi. Programa Ergene Kaymakamı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Emniyet Müdürü Murat Sevgi, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin, BBP İlçe Başkanı Fatih Diler, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, kurum müdürleri, STK’lar, gaziler ve kurum müdürleri katıldı. 

 

MUHTARLAR GÜNÜ OLARAK KUTLANIYOR

 

Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Çetin Özhan, Karlı Mahalle Muhtarı Anıl Aydın tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz tarafından yapıldı. Muhtarlık gününün anlam ve önemine değinen Dilsiz “İçişleri Bakanlığı Mahaili İdareler Genel Müdürlüğü’ne 2016/21 sayılı genelgeler doğrultusunda oluşturulan, Osmanlı arşivinde 2. Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim gününün ”Muhtarlar Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir. 

 

“DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI MUHTARLARDIR”

 

Biz Mahalle Muhtarları, mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, seçimle gelen, merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan, mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada kısacası devlet ile vatandaş arasında güçlü körpü görevi görerek devlet nezdinde halkı, halk nezdinde devleti temsil ederiz. Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi mahalle muhtarıdır ve muhtarların seçilme yöntemi en demokratik yöntemdir. Arkamızda herhangi bir siyasi parti olmaksızın adımızla ismimizle halkın önüne çıkan kişileriz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi demokrasinin temel taşı muhtarlardır” dedi.

 

METE SERTBAŞ’I ANDI

 

Konuşmasında 15 Temmuz olaylarında şehit düşen İstanbul Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Serbaş’ı da anan Seçkin, ”Cumhuriyetimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak tüm muhtar arkadaşlarımız, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlamak, onlarına huzur ve güven içinde olmaları için çaba sarf ettiğimiz gibi, demokrasimizin tamamını savunmak adına 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi şehit düşerek bu vatana hizmetini en üst seviyeye taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı, bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi İstanbul’da şehit olan Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş’a ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum” diye konuştu. 

 

NÜFUSUMUZ 120 BİNE DAYANDI

 

Vatandaşa daha verimli hizmet vermeye özen gösterdiklerini de belirten Seçkin, ”Yoğun göç alan İlçemizin nüfusu hızla artmaktadır. Nüfusu 120 bine dayanan ilçemizde 14 muhtarlık bulunmakta, muhtar arkadaşlarımız da vatandaşlarımızın sorunlarını hızlı bir şekilde çözmek için büyük bir gayret sarf etmektedirler. Tüm arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Kaymakamımız Mustafa Ünlüsoy’a, Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya teşekkür ediyor, kapaklı ilçe muhtarlarımız olarak tüm muhtarlarımızın gününü kutluyoruz.” söylemlerinde bulundu.
 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10