Çerkezköy için Erkan da aday

2014 seçimlerinde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın listesinden meclis üyesi olan Halil İbrahim Erkan, 2019 Mart ayında yapılacak seçimler öncesi CHP'den Çerkezköy Belediye Başkan Ada

Çerkezköy 21.10.2018 18:16:00 0
Çerkezköy için Erkan da aday

Uzun yıllar Doğru Yol Partisi’nden Çerkezköy’de belediye başkanı olmayı deneyip olamayan, ardından kulvar değiştirerek sol partide siyaseti deneyen Erkan, 2009’da DSP’den girdiği seçimlerde 1270 oy alarak soldaki ilk denemesini kaybetmişti. 2014 seçimlerinde Çerkezköy’den ümidini kesen Erkan, solun kalesi olarak bilinen DSP’den art arda 2 dönem seçim kazanan İrfan Mandalı’nın belediye başkanı olduğu Kapaklı’ya geçerek burada CHP’nin Kapaklı Belediye Başkan Adayı olan İrfan Mandalı ile birlikte CHP’den seçimlere gidip önce meclis üyesi, ardından da belediye başkan yardımcısı oldu. Halil İbrahim Erkan, Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığı için başvurusunu CHP Genel Merkezine yaptı. Öte yandan Halil İbrahim Erkan’ın Kapaklı Belediye Meclis üyeliği için de Tekirdağ teşkilatına müracaat ettiği kaydediliyor.

 

FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK

 

CHP’nin favori adayı olarak gösterilen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın henüz müracaat etmemesi siyasi kulislerde fırtına öncesi sessizlik olarak nitelendiriliyor. Akay sükunetini ve sağ duyusunu korurken, 3 dönemdir Kapaklı Belediye Başkanlığı görevini yürüten İrfan Mandalı’nın hem büyükşehir hem de Kapaklı Belediye Başkanlığı için müracaat ettiği de siyasi kulislerden sızan bilgiler arasında yer aldı.

 

ÖN SEÇİM BİLMECESİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

 

2014 seçimlerinde Çerkezköy Belediye Başkan Adayı ön seçim ile belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin ön seçimi 2019 seçimlerinde adayları ön seçimle belirleyip belirlemeyeceği de ayrı bir merak konusu.

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10