Kredilerde yüzde 80 geri dönüş sağladık

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntının küçük ve orta ölçekli esnafı da mağdur ettiğini ve kooperatif Ã

Çerkezköy 21.10.2018 21:09:00 0
Kredilerde yüzde 80 geri dönüş sağladık

Başkan Muzaffer Yaztepe, “ Kooperatif üyesi esnaflarımızın büyük bir kısmı ekonomik sıkıntıdan kurtulmak için kooperatifimizden kredi talebinde bulunuyor. Özellikle son aylarda yaşanan ekonomik sıkıntının belirgin olması dolayısıyla ayakta durma mücadelesi veren küçük esnaf ekonomik sıkıntıdan bir an önce kurtulmak için bizden kredi talebinde bulunanların sayısı giderek artış gösterdi. Şu anda 80 başvuru oldu. Kredi başvurularını Ocak 2019 ayına kadar doldurduk ve başvuru almıyoruz” dedi.

 

“YÜZDE 80 GERİ DÖNÜŞ SAĞLADIK”

 

Yaztepe “Yaşadığımız ekonomik sıkıntıya rağmen kredi verdiğimiz kooperatif ortaklarımız aldıkları kredilerin geri dönüşlerinde hassasiyet göstermeleri de bizleri memnun ediyor. Bu nedenle bu ekonomik sıkıntıya rağmen kredilerde geri dönüşler yüzde seksen oldu. Geri kalan yüzde 20’lik kısmı da gecikmeli olarak ödeme yoluna gidiyor . Dolayısıyla bu durum karşısında kooperatif olarak kredilerde bir ila 2 puanlık eksiklik yaşıyoruz. Bunun dışında ise sıkıntımız bulunmuyor. Esnafımız kredilerini ödemek için gayretli ve büyük çaba harcıyor. Bizlerde kredi verirken ince eliyor sık dokuyoruz. Bu şekilde hareket ederek dengeleri korumaya ve kooperatif olarak ayakta durmaya ve esnafımızın sıkıntılarını çözümlemeye özen gösteriyoruz.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10