Çocuklarda sağlıklı beslenme anlatıldı

Çerkezköy Fevzipaşa İlkokulunda hijyen ve sağlıklı yaşam değeri kapsamında diyetisyen Dr.TuğçeÜnlüdağ 'Çocuklarda Sağlıklı beslenme' konulu bilgilendirme semineri gerçekleştiril

Çerkezköy 22.10.2018 17:05:00 0
Çocuklarda sağlıklı beslenme anlatıldı

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen seminere Okul Müdürü Hakan Asma, müdür yardımcıları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldılar.

 

“SON DERECE ÖNEMLİDİR”

 

Seminerde Diyetisyen Dr. Tuğçe Ünlüdağ, öğrencilere ve velilere yeterli ve dengeli beslenmenin önemini anlatarak, sağlıklı ve sağlıksız gıdaları örneklerle açıkladı. Çocuklar için en önemli öğünün kahvaltı olduğunu vurgulayan Ünlüdağ“ Çocukların sağlıklı beslenmesi için dört besin grubunda bulunan besinlerden yeterli miktarlarda ve dengeli biçimde tüketmeleri gerekmektedir. Güne yeterli  ve dengeli yapılan bir kahvaltı ile başlamak öğrencilerin okul başarısının artmasında son derece önemlidir” dedi.

 

“ÇOCUK GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİDİR”

 

Okul çağındaki çocukların beslenmesinde anne ve babaların çok dikkat etmesini isteyen Diyetisyen Tuğçe Ünlüdağ, “Çocuk sütü sevmiyorsa zorla içirilmesin. Farklı beğeneceği alternatifler sunulmasında fayda var. Mesela sütün yerine yoğurt yedirilebilir ya da ayran içirilebilir. Böylelikle çocuğun zamanla süt içmesi de sağlanmış olur. Özellikle okula giden çocuklara mutlaka kahvaltı yaptırılmalıdır. Kahvaltı çocuk gelişiminde çok önemlidir” dedi. Ünlüdağ çocukların yeterli miktarda su içmeleri gerektiğini de vurgulayarak, “Okula giden çocukların yanına her gün bir şişe su konulmalıdır. Her çocuk günde en az bir buçuk litre su içmelidir. ”diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10