Gazeteciler gününü unutmadılar

21 Ekim Gazeteciler Günü dolayısıyla Çerkezköy'de bulunan eğitim kurumları ve STK'lar Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret ederek ve pasta göndererek gazetelerin gününü kutladı.

Çerkezköy 22.10.2018 18:35:00 0
Gazeteciler gününü unutmadılar

Agah Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından Türkiye de ilk fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval Gazetesi’nin çıkarılmasının ardından her yıl 21 Ekim Günü Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Bu özel gün vesilesi ile Çerkezköy’de eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutladı.

 

GÖNÜLVERENLER ZİYARET ETTİ

 

Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Akay’a dernek üyeleri Murat Yürük, Kadir As ve Tarık Akman da eşlik etti. Ziyarette konuşan Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay“ Basın Türkiye’de zor bir görev. Zor bir görevi ifa ediyorsunuz. Şu anki politik konjonktürde gerçekten sıkıntı çok büyük. Gerçek haber yapan, demokrasiyi savunan, insan haklarını savunan meslek olarak genel anlamda basının işi çok zor. Artık azınlıkta kaldığını görüyorum. Yerelde sizin işiniz daha da zor. Çünkü sermaye yapısı diğer olanaklar baskı vs. ayakta durmak gerçekten zor. Dik duruşunuzdan ötürü sizleri tebrik ediyoruz. İnşallah Çerkezköy Haber, Marmara Haber, T Haber olarak güzel işlere imza atarsınız. Özellikle termik santral konusunda Çerkezköy’de gerekli tepkinin verilmesinde Çerkezköy Haber ve Marmara Haber’in katkıları oldu. Bunlar unutulmayacak şeyler’’ dedi.

 

“BÖYLE YAPMALIYIZ Kİ MİLLETİN SESİ OLALIM”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazeteci Şaban Kardeş, ‘’Biz ne yaptığımızı biliyoruz ama bazıları ne okuduğunu bilmiyor. Bizim amacımız fakir fukaranın ekmeğiyle oynamak değil. Kurumları eleştirileceği zaman eleştiren alkışlanacağı zaman alkışlayan biriyiz. Biz bunu böyle yapmalıyız ki milletin sesi olalım. Bu bağlamda da maalesef Çerkezköy Türkiye’nin küçük bir modelidir.  Çerkezköy’de ne zorluk yaşıyorsak, ulusal manada da aynı zorluklar yaşanıyor. Çerkezköy’deki sorunları halk ne kadar anlıyorsa memleketteki sorunları da halk o kadar anlıyor’’ dedi.

 

 

GÜNÜMÜZÜ KUTLADILAR

 

Çözüm Akademi Okulları ÇerkezköyKampüs Müdürü Demet Kurucu ile Okul Müdürü Yasin Tektaş da Çerkezköy Haber Gazetesine ziyaret gerçekleştirdi. Gazetecilerin gününü kutlayan Çözüm Akademi Okulları ÇerkezköyKampüs Müdürü Demet Kurucu“  Basın, toplumu aydınlatan, vatandaşlarımızın gözü, kulağı, sesi olarak ülkenin çağdaşlaşma yolunda büyük rol üstlenen bir kurumdur” dedi.

 

 

BAŞARILAR DİLEDİLER

 

2018-2019 eğitim ve öğretim yılına yoğun tempoda girdiklerini kaydeden Kurucu “ Bu yoğunlukta Dünya Gazeteciler gününüzü de kutlamak için ziyaret gerçekleştirmek istedik. Bizler yetiştirdiğimiz nesillerle sizlerde yapacağınız güzel haberlerle önce güzel bir ilçe ve güzel ülke hayali ile çalışıyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

 

“GAYRETLERİNİ BİLİYOR VE TAKDİR EDİYORUZ”

 

Kapaklı Karanfil Anaokulu Müdürü Sibel Altın’da Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret ederek Haber Müdürü Sevay Kardeş ve haber merkezindeki basın mensuplarının gününü kutladı. Tüm zorluklara rağmen Çerkezköy’de yerel basının ayakta kalarak ilçeye değer kattığını kaydeden Altın“ Gayretlerinizi biliyor ve takdir ediyoruz. Sizlerde kamu adına zor ve meşakkatli bir görevi ifa ediyorsunuz. Sizin nezdinde tüm çalışma arkadaşlarınızın bayramını kutluyoruz” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Özel Uğur Okulları, Çerkezköy Özel Doğa Koleji’de gazetemize çiçek ve pasta göndererek günümüzü kutladılar.

 

BAŞA DA 21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

 

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa da Gazeteci Şaban Kardeş’e gönderdiği şık bir Terrarium’la Gazeteci Kardeş nezdinde Çerkezköy Haber ve Marmara Haber’de çalışan gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutladı. Özgür basının demokrasinin gelişmesinde ve yerleşmesindeki rolüne dikkat çeken Başa, yerel basının eleştirileriyle eksik kalınan hizmetlerin giderildiğini ifade etti.

Başa, ‘’Eleştirilerin dozajında olduğu sürece hiçbir eleştiriden rahatsızlık duymayacaklarını kaydederek gazetecilerin cinayete kurban gittiği haberlerinin duyulmadığı, düşüncelerinden ötürü hapsedilmediği, tehdit ve şantaja maruz kalmadığı nice 21 Ekim’lerin kutlanacak bir ülke ümidiyle tüm gazetecilerin gazeteciler gününü kutluyorum’’ dedi.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10