Çocuklarımızın "Andımız"ı okumasında engel kalmadı

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin andımız ile ilgili yaptığı açıklamada; '' Danıştay, madde madde "Andımız"ın neden kaldırılmaması gerektiğini anlatt?

Kapaklı 23.10.2018 12:25:00 0
Çocuklarımızın "Andımız"ı okumasında engel kalmadı

1933 yılında okullarda okutulmaya başlanan  ve 8 Ekim 2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim kurumları yönetmeliğinin 12. maddesinde bulunan  öğrenci andının okutulmasının yürürlükten kaldırılmasından sonra İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk’un Türk Eğitim – Sen Genel Başkanlığı döneminde bu konuyla ilgili başlattığı hukuki mücadelenin geçen hafta sonuçlandığını belirten İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, ‘’Danıştay 8. Dairesi, ilköğretim okullarında öğrenciler tarafından hep bir ağızdan okunan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etti. Danıştay, madde madde "Andımız"ın neden kaldırılmaması gerektiğini anlattı  ve "İddiaların  andın kaldırılmasını gerekli kılacak nitelikte görülmemiştir" diyerek son noktayı koydu.

 

HİÇBİR ENGEL KALMADI

 

Çocukların artık her sabah "Andımız"ı okumasında hiçbir engel kalmadığını kaydeden Çetin; ‘’Milli Eğitim  Bakanlığı’nın da bir önce yargı kararını uygulamaya  koyup  okullarımızda Andımızın okutulmasını  başlatması  anayasanın bir gereğidir’’ dedi.

 

SAYGI DUYMAYA DAVET EDİYORUM

 

Doğru olanın da bu olduğunu ifade eden Çetin; ‘’Çünkü öğrenci andımız partiler üstü değerlendirilmesi gereken bir konudur. 8 Ekim 2013 tarihinde Andımızın kaldırılmasının tamamen siyasi iktidarın tasarrufu ile gerçekleşti. Yargı kararlarının geciktirilmeksizin Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay’ın bu kararını bir an önce uygulamalı ve dolayısıyla milli varlığımızla sorunu olan Türk kimliğinden rahatsızlık duyan ayrılıkçı zihniyetlere de cevap vermiş olacak. Andımızın nesinden ve hangi cümlesinden rahatsızlık duyuyorlar. Türküm kelimesi mi? doğruyum kelimesi mi? yoksa çalışkanım kelimesi mi? rahatsızlık veriyor. Parti olarak bu Brunson kararına saygı duyanları Danıştay’ın bu isabetli kararına da saygı duymaya davet ediyor ve konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene’’ dedi. İYİ Parti Kapaklı İlçe Yönetimi andımızı okuyarak ilçe binasına astılar.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10