''İktisadi mücadelede en ön cephede yer alacağız''

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, yaptığı basın açıklamasında, hem firmaların hem de milletin, enflasyonla topyekün mücadeleye en geniş şekilde katılacakl

Çerkezköy 23.10.2018 16:37:00 0

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, dün saat 11:00’da basın açıklaması yaptı. Odada yapılan toplantıda yönetim kurulu başkan yardımcıları Mustafa Seçkin, Mehmet Danyeli, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Çetin, Metin Taşdelen, Mustafa Ogün Asıl ve Rasim Bilgen yer aldı.

 

ENFLASYONLA MÜCADELE PROGRAMINI SON DERECE ÖNEMLİ BULUYORUZ

 

Kozuva yaptığı açıklamada son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranının yeniden çift hanelere çıktığını belirterek, artan enflasyonun hem alım gücü düşen vatandaşları, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmaları olumsuz etkilediğini kaydetti.  Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bakan Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli bulduklarını dile getiren Kozuva, bu mücadeleyi desteklerini belirtti.

 

ODA ÜYELERİMİZİN DESTEĞİNİ VE BU KAMPANYAYA KATILIMLARINI BEKLİYORUZ

 

Herkesin tek yürek ve tek ses olduğunda, enflasyonla mücadelede de netice alacaklarına inandıklarını ifade eden Kozuva; ‘’Hem firmalarımızın hem de milletimizin, enflasyonla topyekün mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inancımız tamdır. Biz de, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak siz değerli basın mensuplarımız kanalıyla, tüm Oda üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz. İnanıyorum ki, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray olarak gereken fedakârlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadelede en ön cephede yer alacağız” şeklinde konuştu.

 

BU DÖNEMDE TAŞIN ALTINA ELİMİZİ DEĞİL, GÖVDEMİZİ KOYMAYA HAZIRIZ

 

Kozuva; ‘’Enflasyonla mücadele çok önemli. Ülkemiz 15 yıldır çift hanelileri görmemişti. Bunu hep birlikte tek hanelilere indirmeliyiz. 22 tane oda üyemiz enflasyonla mücadele programına destek vermek için bize başvurdu. Biz de önümüzdeki günlerde bu firmalarımızı ziyaret edeceğiz. Bu dönemde taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymaya hazırız” ifadelerini kullandı.

 

ENFLASYONU ÇİFT HANEDEN TEK HANEYE DÜŞÜRMELİYİZ

 

Kozuva açıklamasında Enflasyonla Mücadele Programı kapsamında geçtiğimiz hafta oda olarak yüzde 20 indirim kararı aldıklarını da anımsattı. Kendilerine müracaat eden arkadaşları ziyaret ederek, indirimin sadece sözde kalıp kalmadığını denetleyeceklerini belirten Kozuva; ‘’Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Enflasyonu çift haneden tek haneye düşürmeliyiz. Türkiye batarsa hepimiz batarız. Biz şu anda dünya ile mücadele ediyoruz. Kimsenin şu anda para kazanma gibi bir düşüncesinin olmaması lazım. Bu dönemde öncelik ayakta kalmak” sözlerine yer verdi.

 

TÜKETİCİLERİN İLK ADIMI TASARRUF OLMALI

 

Basın açıklamasında ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli de söz aldı. Enflasyonla mücadelede ilk etapta üreticilerin akla geldiğini ifade eden Danyeli; ‘’Ama tüketicilerin de ilk adımı tasarruf olmalı. Milli ve yerli ürünleri kullanmalılar, tüketim çılgınlığı ile ilgili belirli bir seviyeye inmeliler. İhtiyaç olmadan yapılan tüketimler de enflasyonu yükseltiyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10