İYİ Partinin kuruluşu Kapaklı'da kutlandı

İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı partililerinin birinci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kapaklı Atatürk anıtı önünde bir tören düzenlendi. İYİ Partinin 25 Ekim 2017'de kurulduÄ?

Kapaklı 25.10.2018 18:43:00 0
İYİ Partinin kuruluşu Kapaklı

Törene İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı Başkanı Yusuf Çetin, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından partililer tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

 

“25 EKİM 2017’DE KURULDUK”

 

Partililerin hep birlikte andımızı okumasının ardından İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin bir konuşma gerçekleştirdi. Çetin “ Bugün 25 Ekim 2018 partimizin kuruluşunun birinci yıl dönümüdür. Yani İYİ Parti bir yaşında. Bizler bu yola çıkarken ‘Cesurlar hareketi’ olarak Genel Başkanımız Meral Akşener’in kararlı ve başarılı tutumu ile 25 Ekim 2017 tarihinde İYİ Parti kimliği ile siyaset sahnesinde yerimizi aldık. 25 Ekim 2017 tarihine kadar uzun ve engelli bir süreçten geçtik. Zorlukları aşa aşa Genel Başkanımızın liderliğinde İYİ Partiyi kurarak ne kadar isabetli bir karar verildiğini ve Türkiye’nin İYİ Partiye ne kadar çok ihtiyacı olduğunu şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Kuruluş değerlerinden ve Cumhuriyetimizin kurucu ve ebedi Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsedilmemeye ayrıca çeşitli bahaneler ile Milli Bayramların kutlanmamasına veya sönük programlar ile geçiştirilmeye çalışılıyordu” dedi.

 

“43 MİLLETVEKİLİ ÇIKARDIK”

 

İYİ Partinin kurulması ile ülkede siyaset bir anda hızlı bir sürece girdiğini kaydeden Çetin “Bu süreç içinde kendi kurumsal kimliğini tamamlamaya çalışırken, hükümet tarafından 24 Haziran 2018 tarihine baskın seçim kararı alındı. Bu baskın seçime girmememiz için her türlü engellemeler yapıldı. Partimiz, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in ve parti kurmaylarımızın mücadelesi sonucunda 24 Haziran seçimlerine girebildi. Şimdi olduğu gibi seçim sürecinde yandaş yazılı ve görsel medyanın bizi yok sayıp halkımıza ulaşmamızı engellemiş olsalar da 81 ilimizdeki tüm teşkilatlarımız ve üyelerimizle birlikte kendi imkânlarımızla seçim kampanyası yürüttük. Buna rağmen ilk defa girdiğimiz seçimde 43 milletvekili çıkarmayı başardık” diye konuştu.

 

“BİRİNCİ YILIMIZ KUTLU OLSUN”

 

Çetin “ Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı adayı olması için halkımızdan en az 100 bin imza toplama şartı olmamısına rağmen, Genel Başkanımız baskın seçim kararı alınmasından önce ve sonrası yaptığı konuşmalarında Cumhurbaşkanı adayı olmak için halkımızdan en az 100 bin imza almak şartı ile aday olacağını söylemiştir. İmza sürecinin başladığı ilk gün sadece 2 saat içinde bu imzanın çok fazlasıyla toplamıştır. Şimdi de önümüzde yerel seçimler var. Türkiye’nin her bölgesinin İYİ belediyeler tarafından yönetilmesi İYİ ve cesur meclis üyelerimizin olması için çalışacağız. Bizler iç çekişmeler ile uğraşırken, zaman hızla akıp geçmekte, biz de Ülkemizin daha yaşanır ve güvenilir olması ve Ecdadımızın bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin payidar kalması yolunda İYİ Parti olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isterim. Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer. Partimizin birinci yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10