''Seçime duran bir ekonomi ile gideceğiz''

Yerel Yönetimler, 2019 Seçimlerine Hazırlık Değerlendirme Bölge Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Uluslararası Finans Ens

Tekirdağ 26.10.2018 17:16:00 0

Cumhuriyet Halk Partisi’nin “Yerel Yönetimler, 2019 Seçimlerine Hazırlık Değerlendirme Bölge Toplantısı” CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve CHP İstanbul Milletvekili, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın katılımıyla Tekirdağ’da düzenlendi.

 

2019 yılı Mart ayında yapılacak seçimler öncesinde Trakyalı belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarıyla Tekirdağ'da bir araya gelen Öztrak hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi. İktidarın ekonomik krizi kabul etmediğini ifade eden Öztrak "Seçime giderken Türkiye aslında son 20 yılın en önemli ekonomik krizlerinden de birini yaşıyor. Ama her ne hikmetse iktidar bir türlü ülkenin kriz içerisinde olduğunu kabul etmek istemiyor’’ dedi. Aslında Türkiye’nin gerçekten çok önemli bir kriz yaşadığını ifade eden Öztrak; ‘’AK Parti rahibi vermesine rağmen, ekonomide sorun bir türlü durulmuyor. Sene başına göre dolar hala yüzde 50 daha değerli. Sene başında yüzde 13 olan hazine kağıtlarının faizleri, şu anda yüzde 26. İkiye katlanmış. İktidar görmezden gelse de yok dese de ekonomide bal gibi kriz var" dedi.
 

SEÇİME DURAN BİR EKONOMİ İLE GİDECEĞİZ

 

Öztrak, üretici fiyatlarıyla ilgili rakamlar vereceğini dile getirerek; "Üretici fiyatları endeksi bunlar iktidara geldiğinde yüzde 30,8'di. Bu yılın Eylül ayında yüzde 46,2 ama hiç ekonomiyi konuşturmuyorlar. Biz ekonomi ile ilgili bir şeyler söylüyoruz, görmezden geliniyor. Genel başkanımız bir şeyler söylüyor bütçe ile ilgili, anlatıyoruz durumun ne kadar vahim olduğunu gören yok. Neden? Çünkü zannediyorlar ki, bu işi görmezden gelirlerse geçip gidecek. Bildikleri bu çünkü. Bakın büyüme rakamları, orta vadeli programda büyüme açıkladılar. Hedef bu hedef. Yüzde 2,3. Uluslararası Para Fonu Türkiye ile ilgili büyüme tahminini yüzde 0,4 olarak açıkladı. Uluslararası Finans Enstitüsü, bizim de üyesi olduğumuz oda Türkiye ile ilgili büyüme rakamlarını açıkladı. Dedi ki yüzde 0,9 daralacak Türkiye. Bunun adı ani duruştur. Seçime duran bir ekonomi ile gideceğiz. Dolayısıyla en çok anlatmamız gerek şeylerden biri, bu ekonomideki sıkıntılardır" şeklinde konuştu.

 

YAPMAK İSTEDİKLERİ ŞU


Türkiye'nin çok sıkıntılı bir süreci bu iktidarın yönetiminde geçirdiğini öne süren Öztrak, "100 Günlük Eylem Planı açıkladılar. Mali durumu daha da bozacak. Ekonomiyi iyileştirmek yerine ekonomiyi daha da kötü hale getirecek. Sonra bir yeni ekonomi yaklaşımı diye damat olan bakan bir şeyler duyurdu. Arkasından yeni ekonomi programı adını taktılar. Yasal olarak orta vadeli programa ve hepsinin arkasından da enflasyonla topyekun mücadele programı ama baktılar ki bu da kesmeyecek. Ağustos ayında, Eylül ayında bu kadar yüksek enflasyon rakamları açıklayacak TÜİK başkan yardımcısını görevden aldılar. Ondan sonra da yüzde 10 indirim meselesini gündeme getirdiler. Ben size yapmak istediklerini söyleyeyim. Yapmak istedikleri şu. Bu ay açıklanacak enflasyon ile birlikte emeklilerin, memurların ve diğer çalışanların maaşları belirlenecek. Bu enflasyonu düşük açıklatmak istiyorlar. Onun için önümüzdeki bu süreci dikkatle izlemeli ve gereken noktada buna parti olarak tepki verebilmeliyiz buna hazırlıklı olmalıyız" sözlerine yer verdi.
 

İKTİDAR 3 TANE 'Y' İLE MÜCADELE EDECEĞİZ DİYEREK GELDİ

 

İktidar’ın 2002 yılında 3 tane 'Y' ile mücadele edeceğiz diyerek geldiğini dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Oğuz Kaan Salıcı da 'Yasaklarla, yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele edeceğiz' diye geldiler. Yoksulluk artık her evin kapısını çalar hale geldi. Partinin adı Adalet ve Kalkınma. Adaletin olmadığını siz değerli katılımcılar Ankara’dan İstanbul’a 430 kilometre yürüyerek zaten hem iktidara, hem tüm Türkiye’ye gösterdiniz. Gelelim kalkınma tarafına, kalkınma tarafını az önce sayın Öztrak yapmış olduğu konuşmayla tarumar etti zaten. Kalkınma falan yok, parti adını inkar eder durumda. Parti 2001 yılında Türkiye’de seçimlere girerken ortaya koymuş olduğu programı, vaatlerini inkar eder durumda. Yani Adalet ve Kalkınma Partisinin bir hikayesi kalmadı" dedi.  Toplantı konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10