Cumhuriyetimizin 95. yıl kutlamaları başladı

Çerkezköy'de Cumhuriyetin 95. yılı kutlamaları dün Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Törende Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve 3

Çerkezköy 28.10.2018 15:38:00 0
Cumhuriyetimizin 95. yıl kutlamaları başladı

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilişinin 95’inci ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de dün saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. 

 

KİMLER KATILDI?

 

Çerkezköy Kaymakamlığı, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgenerel Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Çerkezköy Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Volkan Torun, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve şube müdürleri, Tekirdağ Barosu Çerkezköy Temsilcisi Avukat Mustafa Teymur, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, ve STK yöneticileri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

 

 

KUTLAMALAR 09:30’DA BAŞLAYACAK

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yarın saat 09.30’da Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayacak. Daha sonra saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli’nin, Cumhuriyet Meydanı’nda tören alanında vatandaşların ve tören birliklerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlaması ile devam edecek.

 

KAYMAKAM ABBAN VE BELEDİYE BAŞKANI AKAY BİRER KONUŞMA YAPACAK

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edecek olan kutlama programında Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın günün anlam ve önemine belirten birer konuşma yapmasının ardından Cumhuriyet’in 95. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalar öğrencilerin günün anlam ve önemine belirten şiirler okuması, solo şarkılar seslendirmesi, halk oyunları ekiplerinin gösterisi, mehter takımının gösterisi ve geçit törenin yapılmasının ardından son bulacak.

 

5. KURTULUŞ KOŞUSU DÜZENLENECEK

 

Çerkezköy Kaymakamlığı’nın düzenlediği resmi Cumhuriyet Bayramı kutlama törenin sona ermesinin ardından saat 11.30’da Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda Çerkezköy Belediyesi’nin bu yıl 5. düzenlediği 1000 metrelik 5. Kurtuluş Koşusu başlayacak. Çerkezköy Belediyesi 5. Kurtuluş Koşusu’nu ilk 3 sırada bitirecek olan sporculara kupa ve madalya, koşuya katılan tüm sporculara ise katılım madalyası verileceği belirtildi.

 

FENER ALAYI DÜZENLENECEK

 

Çerkezköy Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yarın saat 19.30’da düzenlenecek olan Fener Alayı Çerkezköy Belediyesi önünden başlanarak kapalı pazar yerine kadar yürünecek.

 

VOLKAN KONAK SAHNE ALACAK

 

Kortej halinde Pazar yerine ulaşılmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay  buradaki konser alanında sahneye çıkarak günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapacak. Akay’ın konuşmasının ardından Volkan Konak sahne alacak.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10