Andımızın okutulması yönünde mücadelemiz sürecek

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Andımıza sahip çıkarak hep bir ağızdan andımızı okudu.1933 yılından itibaren ilk ve ortaokullarda başlatılan Andımızın okunması uygulam

Çerkezköy 28.10.2018 16:55:00 0
Andımızın okutulması yönünde mücadelemiz sürecek

Çerkezköy’de dün Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde 29 Ekim kutlamaları kapsamında düzenlenen çelenk sunma programının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı,ilçe yönetimi, CHP’li belediye meclisi üyeleri ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte Atatürk anıtına birer kırmızı  gül bırakarak, hep bir ağızdan Andımızı okuyarak sahip çıktı. 

 

VATAN VE MİLLET BİLİNCİ ANDIMIZLA BAŞLAR 

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı gazetemize yaptığı açıklamada, “Andımızın bir öğrenci andı olduğunu ifade ederek; ‘’Bu andda hiç kimsenin rahatsızlık duymasını gerektiren bir söz bulunmuyor. Ancak iktidar partisinin andımızdan neden bir rahatsızlık duyduğunu da anlamış değiliz. Aslında bu andımızda ülkemizin geleceği olan gençlerin her alanda başarılı ve çalışkan olmaları yönünde bir mesaj olduğuna inanıyorum. Andımızın tüm okullarımızda yeniden okunmalıdır ve okutulması yönünde de mücadelemiz devam edecek. Bizler Andımızı okumaktan gurur duyuyoruz. Türküz ve Türklüğümüzden de gurur ve onur duyuyoruz. Bugün gelişmiş ülkelerde bile öğrenci andı okullarda okutuluyor.  Aslında bir toplumun devletini ayakta tutan en önemli faktörlerden biri de toplumda oluşturulan vatan ve millet bilincidir, işte bu nedenle okullarda okutulan öğrenci andı da Türk milletinin bilincinin temelde oluşturulmasının ilk ayağıdır. Bu da okullarda öğretilmekte olan andımızdır ve bu antla başlar” dedi.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10