Buğday ekiminin yüzde 50'sini gerçekleştirdik

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak,hava şartlarının iyi gitmesiyle Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde buğday ekiminde yüzde elli oranında ekimin tamamlandığını belirtti.

Çerkezköy 30.10.2018 09:07:00 0
 Buğday ekiminin yüzde 50

Çerkezköy Ziraat odası Başkanı Hasan Toprak, “Yeni sezon buğday ekimleri Çerkezköy ve kapaklı ilçelerimizde başladı. Son günlerde hava koşullarının çiftçilerimizin istediği gibi seyretmiş olması nedeniyle Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde buğday ekiminde yüzde ellilik bölümü tamamlandı. Hava koşulları bir hafta yada on gün daha böyle seyreder ise buğday ekiminin tamamı tamamlanmış olacak. Bu yıl çiftçiler olarak buğdayda  rekor bir üretim edeceğimizi umuyorduk ve beklentilerimiz de bu yönde idi ancak buğday tane yapmaya başladığında yoğun yağış nedeniyle beklenen üretim gerçekleşmedi ve verim beklentilerimizin çok altında gerçekleşti. İnşallah önümüzdeki yıl hava koşulları da  beklentilerimiz doğrultusunda gerçekleşirse istediğimiz üretimi elde ederiz” diye konuştu.

 

ÜLKEMİZDE DE AYNI FİYATA ALINACAK

 

Hasan Toprak, Ziraat odaları Başkanları olarak Tarım ve Orman bakanlığına yaptıkları ziyaretle ilgilide “Trakyalı Ziraat odası başkanları olarak bölge ve ülke çiftçimizin beklentilerini sıkıntılarını dile getirmek için  geçtiğimiz hafta içinde Ankara’da Tarım ve Orman Bakanımız Ekrem Pakdemirli  ile yaptığımız görüşmede çiftçilerimizin sıkıntılarını ve beklentilerini kendilerine aktadı.Bakanımız bize 2019 yılı itibariyle diğer ülkelerde buğday  kaç liraya alınıyor ise bizde de ayni fiyattan alım yapılacağını ve böylelikle ülkemiz çiftçisinin mağduriyetinin giderileceği sözünü verdi. Sayın bakanımıza çiftçinin en büyük sıkıntılarından birinin pahalı mazot, pahalı gübre  ve ilaç alması olduğunu ve bu da maliyetlerimizi inanılmaz şekilde arttırdığını ve bir dekar buğdayın maliyetinin çiftçiye 330-350 TL olduğunu şu anda elde edilen üretimi ile maliyetleri büyük bir kısım çiftçimizin karşılayamadığı karşılayanların sayısının da çok az olduğunu dile getirdik. Çiftçiler olarak tek beklentimiz yeni sezonda hava koşullarının beklentilerimiz gibi gitmesi ve üretimin yüksek olması yönünde. Temel ihtiyaçların en başında gelen buğdaydır. Bu nedenle çiftçiye gereken her türlü destek verildiğinde geçmiş yıllarda olduğu gibi yine buğday üretiminde de dünyada ilk üç sırada yerimizi alırız diye düşünüyorum.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10