''Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'nin kalbidir''

Cumhuriyetimizin ilanının 95. yılı dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Çorlu Belediyesi işbirliği tarafından fener alayı ve Ferhat Göçer konseri düzenlendi. Konser öncesi sahneye çÄ?

Çorlu 30.10.2018 14:12:00 0

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da; ‘’Değerli cumhuriyet sevdalıları, Cumhuriyetimizin 95’inci yılı kutlu olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene! Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’nin kalbidir. Ülkemiz ebediyen var olacak ve o kalp ebediyen atacaktır

Cumhuriyetimizin ilanının  95. yılı ve Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Çorlu Belediyesi işbirliği tarafından fener alayı ve Ferhat Göçer konseri düzenlendi. Çorlu’da ki Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen Ferhat Göçer konserine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, davetliler ve çok sayıda Çorlulu müziksever katıldı.

 

KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Konser öncesi günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; ‘’Sevgili Çorlulular şu alanı görüp gururlanmamak mümkün değil. Bugün 29 Ekim. Bugün çetin bir mücadele ile kazanılan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine emanet ettiği cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95’inci yıl dönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz. 95 yıl önce yaşananlar bizlere bugünü emanet eden kahramanlarımızın zaferiydi. 95 yıl önce yaşananlar dönemin şartlarında dünyada eşi benzeri olmayan bir kahramanlık öyküsüydü. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yaşlısı, genci, kadını, erkeği birlikte yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde kazanıldı Kurtuluş savaşı. Bu zaferi taçlandıran cumhuriyetin ilanı ile temelleri atıldığı çağdaş Türkiye’nin sizlerden 95 yıl önce cumhuriyetin ilanını getiren koşulları bir düşünmenizi istiyorum. Ok sayısı yetersiz, okuma yazma bilen sayısı yok denecek kadar az, tarım ürünleri üretilemiyor, ülkede salgın var, tedaviye yetişecek sayıda doktor yok, hastane yok, limanlar demiryolları yabancılara ait, kadınlarımız insan değil seçme ve seçilme hakkı yok, eşit eğitim hakkı yok, tiyatro yok müzik yok resim yok sanat yok. Tüm bu olumsuz şartlarda Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim şekli diyerek Ata’mızın ilan ettiği cumhuriyet 95 yıldır şanla şerefle yaşıyor. Bizler de kanımızın son damlasına kadar yaşatmaya devam edeceğiz’’şeklinde konuştu.

 

BU UĞURDA CAN VERENLERİ BİR KEZ DAHA ANIYORUM

 

Cumhuriyet değerlerine sımsıkı sarılmamız gereken günlerden geçtiğimizi ifade eden Sarıkurt; ‘’Bağnazlıktan uzak, bilimin ve aklın ışığında kurulan cumhuriyetin getirdiği eşitlik, özgürlük gibi değerleri yitirmemiz geleceğimizin kararması hatta yok olması demektir. Cumhuriyet bize yurttaş olma bilinci vermiştir. Cumhuriyet bize aynı topraklarda yaşamayı manevi değerlerimize sahip çıkmayı öğretti. Cumhuriyet bize çağdaş eğitimin gerekliliğini hukukun üstünlüğünü laiklik ilkesini hayati öneme sahip olduğunu öğretmiştir. 1 Kasım 1922’de düşman işgalinden kurtarılan Çorlu’muz ilan edildiği günden beri Cumhuriyete sahip çıkan Çorlumuz, kurtarıcımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına her zaman, her koşulda sahip çıkan Çorlumuz, bu kutsal topraklar için mücadele eden kahramanlarımızı asla unutmadı, asla unutmayacak. Atatürk Cumhuriyeti ilan ederken aslında bugünleri de öngörerek söylemişti o ünlü sözünü: ‘Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.’ Cumhuriyeti yaşatacağız, Cumhuriyeti Çorlu yaşatacak, Cumhuriyeti asil Türk milleti yaşatacak. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyet’in kuruluşuyla taçlandırılan bağımsızlık savaşında mücadeleye ortak olanları, bu uğurda can verenleri bir kez daha gururla, saygıyla, rahmetle anıyorum” dedi.

 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

 

Sarıkurt, ‘’Hatırla geçmişteki mahkumiyetlerini, anımsa cumhuriyetin sana sunduğu insanlık nimetlerini, ödeme bir daha özgürlüğün bedelini, sen nasıl da rahat hane duvarların sanki güvenli kale ve sarılmak evlatlarına, ya sen nasıl da haykırmaktasın bu hak benim olsun istiyorum çünkü ben önce insanım diye ve zaferin senin bu kadınım diyebilmek ülkende, peki sen nasıldır boya ustalığından ulaşmak fabrikatörlüğe müteahhitliğe, sevdiğini seçmek işini seçmek yaşamını seçmek ve bunlar için seçilmek, severek evlenmek diye tutturan genç adama, mutluluk hakkım diye haykıran genç kıza, o hakkı veren ne olsa gerek. Anımsa İstanbul’u karıştır hatıralarını boğaza doluşmuş düşmanların cüretkarlığını, kız kulesinin hüzün dolu sessiz ağlayışlarını, unutma konaktaki saat kulesinin zamana susuşlarını, zulme zalime sultanlık eden saraylıları, milletin iradesi tek sese sıkıştırılıp nasıl saklandıklarını, dinin Allah ile kul arasında olduğunu unutanları, yurdum renk renk mozaik taşlarını, zakkum dilleriyle sürüp savuranları, ve kıvılcımın o mavi gözlerde parlayışını, o gözlerin kurdu kuşu dağı taşı bir araya toplayışını. İstiklal aşkını tek bilek tek yürek Anadolu’yu sarışını. Unutma Hasan’ın düşmana ilk kurşunu vuruşunu, unutma Kubilaylığı onlar gibi canını bırakanları. Yokluktan ayağa kalkan fedakar milletini, ailesini yarini yarenini silenleri. Ocaklarımız tütsün diye cumhuriyet diyenleri. Susmayacak ezanım, inmeyecek bayrağın hatırına. Unutma unutturma Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün izlerini. İyi ki varsın ve var olmalısın cumhuriyet. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun. Ey büyük Atatürk, açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmaksızın yürüyeceğime ant içerim. Ne Mutlu Türküm Diyene!’’ şeklinde konuştu.

 

FERHAT GÖÇER UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

 

Havai fişek gösterisinin de sunulduğu konserde Ferhat Göçer Çorlululara unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarını vatandaşlarla bir ağızdan söyleyen Ferhat Göçer, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doruğa çıkardı. 

 

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜRKİYE’NİN KALBİDİR

 

Konserin sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ferhat Göçer’e çiçek hediye etti. Kısa bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; ‘’Değerli cumhuriyet sevdalıları, değerli vatan sevdalıları, değerli bayrak sevdalıları değerli Mustafa kemal Atatürk sevdalıları. Cumhuriyetimizin 95’inci yılı kutlu olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene! Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’nin kalbidir. Ülkemiz ebediyen var olacak ve o kalp ebediyen atacaktır. Bu duygularla Cumhuriyet Bayramı’nızı kutluyor Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizlere sevgiler ve saygılar sunuyorum’’ ifadelerini kullandı. Çiçek takdiminin ardından konser son buldu.

Haber: Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10