Marmaraereğlisi'nde cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetin 95'inci yıl dönümü dolayısıyla Marmaraereğlisi'nde düzenlenen etkinlikler fener alayı ve Suzan Kardeş konseriyle sona erdi.

Marmara Ereğlisi 30.10.2018 17:12:00 0
Marmaraereğlisi

Sultanköy Mahallesi’nin  girişinde başlayan cumhuriyet yürüyüşü vatandaşların meşaleler eşliğinde konser alanına kadar yürümesiyle son buldu.

 

ANDIMIZI OKUDULAR

 

Konser öncesi CHP Marmaraereğlisi Gençlik Kolları Başkanı Murat Us’un, tüm seyircilerle birlikte andımızı okumasının ardından Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

 

DEVRİMLERİMİZİN SİZ AYDINLIK YARINLARIMIZLA KORUYUCUSU OLACAĞIZ

 

Başkan Yardımcısı İrfan Tütün’ün ardından konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim  Uyan, Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yılını yaşamanın gurunu yaşadığımızı belirterek, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti gençlerimize emanet ettiğini, her 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramımızı daha büyük bir coşkuyla kutladığımızı ve Cumhuriyet değerlerinin vazgeçilmezimiz olduğunu söyledi. Başkan Uyan, Cumhuriyetimizin 100. yılını işaret ederek; “95. Yılda buradayız ve Atatürk ilke ve devrimlerinin bekçisiyiz, 100. Yılında da, sonsuza kadar da Cumhuriyetimizin ve Atatürk ilke ve devrimlerimizin siz aydınlık yarınlarımızla koruyucusu olacağız “dedi.

 

“CUMHURİYET SİZ GENÇLERE EMANET”

 

Başkan Uyan; “29 Ekim 1923’te Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde, büyük bir kurtuluş mücadelesinin ardından çok zor şartlar altında kurulan Cumhuriyetimizi, sonsuza dek yaşatabilmek için her vatandaşımızın Cumhuriyet değerlerini koruma ve yaşatma sorumluluğu vardır. Bu değerleri koruyabilmek ve geleceğe taşıyabilmek de, Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkmak ve ecdadımızın bu değerleri kazanmak için verdiği amansız mücadeleyi iyi öğrenmek ve özümsemekle mümkündür. Bayramları ‘bayram’ yapan değerler kesinlikle unutulmamalı ve bayram coşkusu da bu değerler etrafında bütünleşerek yaşanmalı ve yaşatılmalıdır. Bayramları bayram yapan özellik de, zaten budur. Bu duygularla, Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, ülkemizin kurtuluşu için canını, kanını hiçe sayarak Cumhuriyetimizi kuran tüm şehit ve gazilerimiz ile, bugüne kadar ülkemizin huzuru, birliği ve bütünlüğü için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. “diye konuştu.

 

SUZAN KARDEŞ SAHNE ALDI

 

Konuşmaların ardından Suzan Kardeş sahne aldı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Kardeş, şarkılarıyla izleyicilere keyifli bir gece yaşattı. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği konser sonrası Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan tarafından Suzan Kardeş’e çiçek takdim edildi.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10