''13 üyemize eğitim bursu vermeye başladık''

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan yapmış olduğu basın toplantısında şube olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında üyelerinin her alanda daha rahat bir hayat sürmesini amaçl

Tekirdağ 1.11.2018 20:04:00 0

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, dernek olarak başlattıkları yeni bir çalışma konusunda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı yaptı.

 

13 ÜYEMİZE BURS VERİYORUZ

 

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan dernek binasında saat 15:00’da yapmış olduğu basın toplantısında, şube olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında üyelerinin her alanda daha rahat bir hayat sürmesini amaçladıklarını ifade ederek, ‘’Bu vesile ile birçok yeniliğe imza atan derneğimiz şimdi de yüksek öğrenim kurumlarında eğitim ve öğretim gören ihtiyaç sahibi üyelerimize ve üyelerimizin çocuklarına eğitim yardımı yapmaya başlamıştır. 550 kayıtlı üyeye sahip derneğimiz tarafından bu yıl hayata geçirdiğimiz bu proje kapsamında 13 üyemize eğitim bursu vermeye başladık. Bizzat üyemiz olan ya da engelli üyemizin çocuğu olup maddi imkansızlıklar içerisinde bulunan 13 kardeşimize 10 ay üzerinden her ay 150 TL maddi destek sağlıyoruz’’ dedi.

 

BURS MİKTAR VE SAYISINI ARTTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

 

10 ay önce başlattıkları ve sürdürmeye çalıştıkları bu proje ile az da olsa 13 üyeye yardımcı olduklarını düşündüklerini belirten Hayati Çakan, ‘’Bu projeyi başlattıktan sonra şunu gördük ki çok daha fazla üyemiz bu yardıma ihtiyaç duymaktadır. Ancak derneğimizin ne kadar zor şartlar altında üyelerine hizmet verdiği malumunuzdur. Bu zorluklara rağmen bir taraftan derneğimizin giderlerini karşılarken diğer yandan eğitim bursu miktar ve sayısını arttırmayı düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

İŞ ADAMLARIMIZIN YARDIMLARINA BAĞLI

 

Başlattıkları bu projenin sürdürülebilir olmasının ancak iş adamlarının yardımlarına bağlı olduğunu ifade eden Hayati Çakan; ‘’Bu konuda hassasiyet göstereceğine inandığımız sanayici ve iş adamlarımız nakdi yardımlarını TR 68 0001 2001 4300 0016 3000 30 nolu iban numarasına yapabilirler. Bizler, yarınların çok daha güzel ve güvenilir olmasının ancak eğitim ve öğretimle sağlanabileceğine inanıyoruz. Bu konuda son derece duyarlı olan insanımıza sürdürdüğümüz bu projeye sağlayacağı katkılar nedeni ile şimdiden teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.  

 

Haber: Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10