Belediyeye 1 milyonluk dava

Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım ayı meclis toplantısının ilk oturumunu dün Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirdi. Dönemin AK Partili Belediye Başkanı Faruk Korkmaz döneminde

Çerkezköy 1.11.2018 20:11:00 0
Belediyeye 1 milyonluk dava

Çerkezköy Belediyesi’nin Kasım ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Toplantısı dün saat 15:00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Necmettin Çınar, Turgut İleri ve Mustafa Çiftçi’nin katılmadığı toplantıda ilave gündem maddesi görüşüldü. 6 adet bilirkişi seçilmesi gündeme eklenirken, AK Partili meclis üyeleri tarafından parkta oturma grubu ihtiyacı ve ATM talebi ile ilgili 4 önerge okundu. AK Parti grubu, Cumhuriyet Mahallesi ve İstasyon Mahallesi’nde sınır değişikliği konusunda her iki mahallenin muhtarının da yer aldığı bir komisyon kurularak konunun görüşülmesini talep etti.

“ATM YERİ TALEP EDERSE VERİRİZ”

Önergelerin okunmasının ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Vahap Akay ‘Gabralı’nın oradaki parkla ilgili proje hazırladık. Fakat ekonomik durum nedeniyle beklemedeyiz. İstasyon Mahallesi’nde bankalar ATM yeri talep ederse verebiliriz. Fevzipaşa Mahallesi’nde de bir ATM yeri belirlemiştik. Eski trafonun orada bir hazırlık yapacağız” dedi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Akay’ın konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Gündemin ilk maddesinde belediyeye ait hisse satışları görüşülürken, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 376 ada 13 parselde bulunan 146 metrekare, Kızılpınar Mahallesi 133 ada 17 nolu parselde bulunan 112 metrekare, Kızılpınar Mahallesi 396 ada 4 parselde bulunan 53,23 metrekare belediye hissesinin satılması, Haziran ayında satış kararı alınan İstasyon Mahallesi 283 ada 3 nolu parselde 97 metrekarelik belediye hissesinin malik değişikliğinden dolayı yeni malikine satışının yapılması konusu oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 419 ada 21 parselde bulunan belediyeye ait 12,50 metrekarelik taşınmazın satışı konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, üçüncü gündem maddesinde Kızılpınar Mahallesi 736 ada 1 parselde bulunan belediye hissesinin Kur’an kursu ve müştemilat yapılmak üzere Diyanet’e tahsis edilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi ile ilgili konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kur’an Kursu ve müştemilat yapılması istenen alan 2 nolu parselde. Belediye hissesi ile caminin bulunduğu 1 nolu parselin içerisinde” diye konuştu.

1 MİLYONLUK DAVA AÇILDI

Akay “ Belediye meclisimiz 4 buçuk yıldır camiler, ibadethaneler ve okullar konuşunsa üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi ancak karşı taraftan aynı duyarlılığı görmedik. Kızılpınar Kültür Merkezi eski belde belediyesi tarafından maliye arazisine yapılmış. Biz belediye olarak maliye hazinesine bir şeyler devrediyoruz. Belediye olarak 1 milyon liralık davayla karşı karşıyayız. Bu meclis, diyanete, hazineye yer teslim etti. Ancak ortada bir kamu yararı olan bir kültür merkezi var. Ticari hiçbir faaliyeti yok. Hazine Çerkezköy Belediyesi’ne dava açarak 1 milyon lira para talep etti” diye konuştu.

ZARAR VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Okul öncesi kurumları denetleme yetkisinin Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde olduğunu kaydeden CHP’li meclis üyesi Uğur Erem “ Çerkezköy’de apartman altlarında, merdiven altlarında anaokulu veya sübyan mektebi adı altında yerler var. Kreş ve okul açmanın kriterleri bellidir. Merdiven altında verilen eğitimlerin geleceğimize zarar vereceğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu. Erem’in ardından konuşan AK Partili meclis üyesi Ayhan Çitil “ Bunların araştırılmasını bizde parti olarak istiyoruz. Bu konuda da her türlü desteği de vermeye hazırız” dedi. Konuşmaların ardından cami içinde kalan belediye hissesinin tahsisi konusu oybirliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA GÖNDERİLDİ

Gündemin bir diğer maddesinde ise Dünya şampiyonu Furkan Memiş’in talebi görüşüldü. 17-19 Kasım tarihleri arasında Hollanda’da Avrupa Şampiyonası’na katılacak olan Furkan Memiş’in yol ve konaklama giderlerinin belediye tarafından karşılanması Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

“BİZ PARTİ OLARAK KARŞIYIZ”

Mecliste içkili mekan alanlarının yeniden düzenlenmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Gazi Osman Paşa Mahallesi Özer Sokak ile Öztrak Caddesi’nin Narin Kavşağı’ndan İnan Sokağa kadar olan bölümü içkili mekan alanı olarak kabul edilmesi AK Parti grubunun red ve MHP’li meclis Üyesi Hasan Sakallı’nın çekimser oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. İçkili mekanların şehir dışında olmasını istediklerini kaydeden AK partili meclis üyesi Ayhan Çitil “ Geçen hafta da içkili bir yerde yaşanan olayda bir kişi yaralandı” dedi. Çitil’in bu sözlerinin ardından konuşan Akay “ İçkili yerlerden kasıt pavyon gibi yerlerin yaşam alanı içinde olmamasından yanayım. Göreve geldiğimizde bunların gece 04:00 olan kapanış saatlerini 02:00’a çektik” diye konuştu.

İKİNCİ OTURUM PAZARTESİ GÜNÜ

Tarım ve orman arazileri içinde kalan alanlarda yol ve altyapı çalışmaları yapılabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili tasarrufta bulunması hususunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi konusu oybirliği ile kabul edilirken, Kapaklı Kadastro Müdürlüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi zayi olan kadastro tespit tutanaklarının ihya edilebilmesi için oluşturulacak Bilirkişi Heyeti’ne 6 adet ismin seçilmesi talebi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Meclis komisyonlara havale edilen gündem maddelerini görüşmek üzere 5 Kasım Pazartesi günü saat 15:00’de ikinci oturumda toplanacak.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10