Seçim beyannamemin yüzde 85'ini gerçekleştirdim

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çerkezköy Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret e

Çerkezköy 2.11.2018 11:16:00 0
Seçim beyannamemin yüzde 85

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ilk olarak önceki akşam saat 18.30’da Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram’ın da eşlik ettiği ziyarette Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Dernek Başkanı Dursun Yıldız ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. Başkan Akay’ın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Yıldız, derneklerine verdiği desteklerden ve Çerkezköy’e yaptığı hizmetlerden dolayı Akay’a teşekkür etti.

 

HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIMI SÖYLEDİM

 

8 Nisan 2014 tarihinde kurban keserek dualar eşliğinde Belediyeye girdiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Belediyeden içeri girerken parti rozetimi çıkardım ve herkesin Belediye Başkanı olacağımı söyledim. Çerkezköy Belediye Başkanı olduğumda Çerkezköy nüfusu 112 bin iken 2019 yılı başında bu rakam 168-170 bin civarında olmasını bekliyorum. Çerkezköy, Tekirdağ’ın nüfus olarak 3’üncü, seçmen sayısı bakımından ise 2’nci büyük ilçesidir. Türkiye ve Tekirdağ’da nüfus ortalama artış hızı yüzde 3 civarında iken Çerkezköy’de bu yüzde 9 civarındadır. Bu nedenle Çerkezköy’ün kaybedecek, boşa geçirecek zamanı yok” dedi.

 

“SEÇİM BEYANNAMESİNİN YÜZDE 85’İNİ TAMAMLADIK”

 

Akay “  Yaklaşık 5 yıl önce meydanlarda vatandaşlara ne söz verdiysem yerine getirme gayreti içerisinde oldum. Seçim beyannamesini yüzde 85 oranında gerçekleştirdim. Çerkezköy İçme Suyu Hattı yenilenmesi ve Bağlık Viyadüğü Projesi gibi bazı projelerin temellerini de kısa bir süre içinde atacağız. Göreve geldiğimizde Çorlu Suyu taşkını tehdidi ile karşı karşıya kaldık. Göreve geldikten 5-6 ay sonra su taşkını ile karşı karşıya kaldık. Devlet Su İşlerini göreve davet ettik. 2 yıl uğraşmadan sonra Hükümet Caddesi’ndeki köprüyü DSİ yeniden yaptı. Biz de Pazar Yeri’nin arkasında bulunan dere yatağı ile Pınarça Deresi arasında olan 2.5 metre kod farkını ortadan kaldırdık. Şimdi Çorlu Deresi’ni DSİ ıslah edecek, yatırım programına alındı” diye konuştu.

 

“ALT YAPI SORUNUNU ORTADAN KALDIRDIK”

 

Çerkezköy’ün bir başka temel sorununun ise ani su baskınları olduğunu ifade eden Akay “ 28-30 kilogram yağışlarla İmar Sitesi, Sayar Sokak, Kahraman Sokak, Cefa Sokak, Küçük Sanayi Sitesi gibi noktalar sular altında kalıyordu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 7 milyon TL’lik altyapı yatırımları ile bu sorun ortadan kalktı. Çerkezköy 2016 ve 2017 yıllarında 50-60 kilogram yağışları görmesine rağmen su baskını yaşamadı.Kızılpınar’da 4 kilometre yağmur suyu hattı, 80 kilometre kanalizasyon hattı yapıldı. Kızılpınar Mahallemizde yıllarca görmezden gelinen altyapı sorununu ortadan kaldırdık. 80 kilometre kanalizasyon, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşedik. Akabinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yol ve kaldırım yapım çalışmalarına başladık. Bugüne kadar 17 cadde ve 195 sokağın üstyapısı tamamlandı. Meskun mahalde kalan 45 sokağın üstyapısı da en kısa sürede tamamlanacak” diye konuştu. Veliköy Mahallesi'nde TESKİ tarafından Atıksu Arıtma Tesisi yapıldığını kaydeden  Akay, “Artık, Çerkezköy’ün atık suları derelere akmıyor. Kolektör hatları ile toplanan bu tesiste arıtılıyor” diye konuştu.

 

“İÇME SUYU HATLARINI YENİLEYECEĞİZ”

 

En önemli meselelerinden birisinin içme suyu hattının yenilenmesi olduğunu kaydeden Akay “

Çerkezköy’ün içme suyu hatlarının yaklaşık yüzde 50’si asbest borudur. Bu borular ekonomik ömrünü tamamlamıştır. Son zamanlarda günde ortalama 25 su patlağı meydana geliyor. Asbest boru kullanımında Çerkezköy Tekirdağ’da yüzde 50 ile 1’inci sıradayken, 2’nci sıradaki Çorlu’da asbest boru kullanım oranı yüzde 7’dir. Çerkezköy İçme Suyu Hattı Projesi’ni TESKİ Projelendirdi, İller Bankası’na bugün yarın teslim edilecek ve çalışmalar 2019 yılında başlayacak” açıklamasında bulundu.

 

KAVAK DERE ISLAH EDİLDİ

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin en büyük sorununun Kavak Dere’nin kirliliği olduğunu anımsatan Akay “ Mahalle sakinlerimiz görüntü kirliliği, pis koku ve sivrisineklerden şikayetçiydi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaklaşık 11,5 milyon TL’lik bir yatırımla Kavak Dere’yi ıslah ettik. Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerini kokudan kurtardık. Dereye kaçak yapılan onlarca kaçak kanalizasyon ve OSB tarafından da 7 kaçak fabrika atığı deşarjı tespit ederek ortadan kaldırdık. Kavak Dere suyunu kanal içine aldık. Dereden artık kokusuz temiz su akar hale geldi. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne ayrıca yaklaşık 14 bin metrekarelik bir yaşam alanı kazandırdık. Kumlu Geçit Mevkii’ne yaklaşık 14 dönümlük alanda yeşil alan ve park çalışması gerçekleştirdik. Burada yüzlerce çocuğumuz aynı anda oyunlar oynayabiliyor, aileler gezinti yapabiliyor” dedi.Akay, ıslah çalışması yapılan Kavak Dere’nin etrafının önümüzdeki günlerde yürüyüş yolları, spor alanları ile yaşam alanı haline getirileceğini kaydetti.

 

“6 AYDIR ONAY BEKLİYORUZ”

 

Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını bir araya getirecek Viyadük Projesi’nin 6 aydır Karayolları tarafından bekletildiğini ifade eden Akay “ Projesi hazır, parası hazır Bağlık Mahallesi Viyadük Projesi maalesef 6 aydır oyalanıyor, bir türlü onaylanmıyor. Bu şekilde Karayolları bizi cezalandırdığını sanıyor ama asıl cezalandırdığı Çerkezköy halkı ve o mahallede yaşayan vatandaşlarımızdır. Cumhuriyet mahallesi içerisinde bulunan Kartaltepe piknik alanı sözleşmesi 2014 yılında bitti. Göreve gelir gelmez hemen Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşerek burayı tekrar Çerkezköy Belediyesi’ne kazandırdık. Ardından içerisinde yürüyüş, parkuru, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, oturma grupları, oyun alanları, barbeküleri olan, aydınlatması, çevre düzenlemesi ile burayı modern bir park ve yeşil alan haline getirdik. Eskiden ailelerin girmekten imtina ettiği, korktuğu karanlık mekanları yeniden düzenleyerek Çerkezköy halkının nefes alabildiği alanlar haline getirdik” diye konuştu.

 

ÖNCE OLUR DEDİLER SONRA VERMEDİLER

 

Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nın 17 hektarlık bir alan olduğunu ve Orman bölge Müdürlüğü’nden bu alanın yanındaki 23 ve 33 hektarlık iki alanı daha istediklerini belirten Akay “ Temmuz 2017 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı’nı ziyaret ettik. Projelerimizi sunduk. Ankara’dan dönerken yolda Bakanın Özel Kalem Müdürü aradı. Bakan Beyin talebimize onay verdiğini ve Orman Bölge Müdürlüğü ile temasa geçmemizi söyledi. Bunun üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ile görüştük, her şey yolunda gidiyor ve biz tahsis edilecek diye beklerken Aralık 2017’de talebimizin reddedildiği bildirildi. Ne düşündeler, ne planladılar bilemiyorum. Ama bu cezanın Çerkezköy halkına kesildiğinin herkes farkında. Bu alanlar eninde sonunda Çerkezköylülerin hizmetine açılacak” dedi.

 

“EN BÜYÜK OYUN PARKINI HAYATA GEÇİRDİK”

 

Akay “  Tepe Piknik Alanı’nda Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkını yaptık ve adını 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı koyduk. Yalnız Çerkezköy değil, çevre ilçelerden de binlerce çocuğumuz burada gönüllerince güzel vakit geçirebiliyor. Ayrıca harap halde olan, ailelerin giremediği, halkımızın yolunu kaybettiği Tepe Piknik Alanı’nı da yenileyerek ailelerin gelebileceği bir alan haline getirdik. Yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yaptık. Ailelerimiz burada dilediğince mangal, piknik, spor yapabiliyor, çocuklarımız da parkımızda oyun oynayabiliyor. Çerkezköy genelinde bugüne kadar 118 noktada yeşil alan düzenleme ve park yapım çalışması gerçekleştirdik.  Düzenlediğimiz ve yeni yaptığımız parklarımızın neredeyse tamamında mini futbol sahası, mini basketbol sahası gibi spor alanları oluşturduk. İstasyon Mahallemizde bulunan, 10 yıldır kaderine terk edilmiş ve hayvan barınağı olarak kullanılan kapalı spor salonunu yeniledik. Şu anda içerisinde 2. Lig maçlarının oynanabileceği bir kıvamda bin kişilik seyirci kapasitesi olan stat, kapalı halı saha, basketbol ve voleybol sahası, güreş sahası ve modern bir kapalı spor salonu ile bir spor kompleksi oluşturduk. Adını da 29 Ekim Spor Kompleksi koyduk. Burayı Çerkezköylü gençlerin, çocuklarımızın hizmetine açtık” diye konuştu.

 

“YÜZME HAVUZUNU ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRACAĞIZ”

 

Amaçlarının çocukları spora yönlendirmek olduğunu kaydeden Akay “ İlçe merkezimizde Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelini attık. 10 milyon TL’lik bu yatırımı yılsonu itibari ile Çerkezköy’e kazandıracağız. 4 yıldır açtığımız Yaz Spor Okullarımızda binlerce çocuğumuza çeşitli branşlarda eğitimler verdik. Her yıl binin üzerinde çocuğumuza yüzme öğrettik. Spor alanlarının sayısını artırmamızın temel nedeni çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve onları spora yönlendirmektir” dedi.

 

“BİZ YAPACACAĞIZ”

 

Sosyal belediyecilik anlamında Çerkezköy’de dört yılda önemli çalışmalara da imza attıklarını ifade eden Akay “ Doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanında olan bir Belediyecilik anlayışı ile hizmet etmeyi amaçladık. Hoş Geldin Bebek Projesi ile vatandaşlarımızın en mutlu günlerinde yanlarında oluyoruz. Kentimize yeni gelen vatandaşlarımıza hoş geldin ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç sahibi, bakıma muhtaç, yemek yapacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtıyoruz. Taziye çadırlarımızla vatandaşlarımızın acılı günlerinde yanlarında oluyoruz. Kandillerde, milli ve dini bayramlarımızda halkımızla bir oluyoruz. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda halkımıza çiçek dağıtıyoruz. Ramazan Aylarında tarihi camilerimize geziler düzenliyoruz. Şehitler diyarı Çanakkale’ye her yıl geziler düzenliyoruz. Mahalle iftarlarında on binlerce vatandaşımızla iftar açıyoruz. İlkini Veliköy Mahallemizde açtığımız Mahalle Evi projesine daha sonra sırasıyla Kızılpınar ve Bağlık Mahallemizde devam ettik. Bağlık Mahallemize Mahalle Evi ve Taziye Evi yaptık. Etrafında da büyük bir park alanı oluşturduk. İçerisinde basketbol ve futbol sahasının da bulunduğu park alanımızda çocuklarımız oyunlar oynayabilirken; yetişkinler de spor alanlarında ya da yaşam alanlarında zamanlarını değerlendirebiliyor. Mahalle Evlerimizde açtığımız kurslara kadınlarımızın gösterdiği yoğun katılım bizleri çok mutlu ediyor. Kadınlarımız burada aldıkları eğitimler sonucu ortaya çıkardıkları ürünlerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunabiliyor. Fatih Camii önünden Adnan Kahveci Parkı’na kadar olan dere yatağı boyunca park ve yeşil alan düzenleme çalışması yapıyoruz. İçerisinde çocuk oyun grupları, spor alanları, oturma alanları, yürüyüş yollarının bulunacağı proje tamamlandıktan sonra Kent Park ile bütünleşecek. Vatandaşlarımız Fatih Camii önünden Pazar Yeri’ne kadar ışıl ışıl aydınlatılmış yürüyüş yolunu kullanarak yürüyebilecek. Eğer devlet Su İşleri Pınarça Deresi’nin ıslahını Koca Geçit Mevkii’ne kadar tamamlarsa. Biz de bu projeyi Koca Geçit Mevkii’ne kadar uzatacağız. Eğer onlar ıslahı yapmaz ise 2019’dan sonra biz yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK”

 

Büyükşehir belediyesi tarafından yapımına başlayan 27 milyon TL’lik Kültür Merkezi projesinin de yılsonuna kadar vatandaşların hizmetine açılacağını kaydeden Akay “ Adnan Kahveci Parkı’nda 1. etap çalışmalarını tamamladığımız Kent Park projesinin 2. etap çalışmaları başladı. Çalışmalar bittiğinde yaklaşık 60 dönümlük yeni bir yaşam alanına kavuşacağız. Modern Kapalı Pazar Yerini, Veliköy Düğün Salonunu yaparak hizmete açtıklarını, Çerkezköy-Kızılpınar Yolu’nu ışıklandırdık. Eğitim ve öğretim noktasında da Çerkezköy Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaptık. Sorunlu okul alanlarını temizleyerek Milli Eğitime tahsis ettik. Gerek hayırsever bulunması, gerekse de maddi olarak bazı okulların yapımına katkı sağladık” ifadelerini kullandı.

 

AKAY’A BAŞARILAR DİLEDİ

 

Akay konuşmasının ardından Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin taleplerini dinledi. Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden ayrılan Akay daha sonra Çerkezköy Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaretten duydukları mutluluğu dile getiren Dernek Başkanı Kenan Topçu, “Belediye Başkanlığı zor bir görevdir. Biz sizin çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Öncelikle yaptığınız hizmetlerden, eleştirilere her zaman açık olmanızdan ve her şeyden önemlisi herkesin Belediye Başkanı olduğunuzdan dolayı size teşekkür ediyoruz” dedi. Akay’da dernek üyelerine görev süresi içinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10