Aile bütçesine katkı sağlanacak

Süleymanpaşa Belediyesi Ebru Naim Fen Lisesi ve Bilgi Koleji işbirliği tarafından yapılan çöp toplama etkinliğinde Atatürk Ormanı'ndan yaklaşık 500 kg çöp toplandı. Etkinliğe katılan Süleyman

Süleymanpaşa 2.11.2018 12:02:00 0
Aile bütçesine katkı sağlanacak

Süleymanpaşa Belediyesi Ebru Naim Fen Lisesi ve Bilgi Koleji işbirliği tarafından çöp toplama etkinliği yapıldı.

 

500 KİLOGRAM ÇÖP TOPLANDI

 

Atatürk Ormanı’nda yapılan çöp toplama etkinliğine Ebru Naim Fen Lisesi’nden 120, Bilgi Koleji’nden de 25 öğrenci olmak üzere toplam 145 öğrencinin katıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın da dahil katıldığı çöp toplama etkinliğinde Atatürk Ormanı’ndan yaklaşık 2 saat içinde 500 kilogram çöp toplandı.

 

TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMAMIZ GEREKİYOR

 

Etkinlik sonrası açıklama yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Bugün Süleymanpaşa’nın gençleri bizim çevre birimimiz ile birlikte önemli bir etkinlik gerçekleştirdiler. Atatürk Ormanının temizlenmesini sağladılar. Önemli de bir iş yaptılar. Aslında piknik yapmak, doğadan yararlanmak bizim en doğal hakkımız. Ama bu yararlanımdan sonra çöplerimizi bir poşete koyup en azından bir noktada biriktirmemiz ve bizden sonra gelip bu alanı kullanacak olanlara temiz bir çevre bırakmamız gerekiyor” dedi.

 

’ÇEVRECİ KOMŞU KART PROJESİ’

 

Önümüzdeki günlerde önemli bir projeye başlayacaklarını ifade eden Eşkinat; ‘’Çevreci Komşu Kart Projesi Süleymanpaşa Belediyesi’nin önümüzde ki süreçte ki temel projelerinden bir tanesi. Bu çöpleri evde,  kaynağında ayrıştırmayı sağlayan bir yöntem. Ocak ayından itibaren biz bunun lansmanına başlayacağız. Her haneye, o hanedeki annemize bir kart tanımlayacağız ve o kartla beraber bu projeyi anlatacağız. O tanıtım aşaması tamamlandıktan sonra çöplerimizi evde ayrıştırıp bizim toplama günümüze kadar biriktireceğiz. Belediyemizin ekipleri gelecek bunları tartacak bu kartlara puanları yükleyecek. Hem kaynağında ayrıştırmayı hep beraber sağlamış olacağız, hem de kartlarımızda biriken puanlar ile alışveriş yapma imkanı ve aile bütçesine katkı sunmayı sağlayacağız. Ön gördüğümüz bu projeyi son derece önemsiyoruz. Çevre bugün olduğu gibi yarında bize lazım. Çocuklarımıza lazım, torunlarımıza lazım. Bundan sonra ki nesillere lazım. Bu bölgede özellikle sanayi atıklarının Ergene’ye, Ergene’den Marmara Denizi’ne atılmaması lazım, çöpü çöp diye değil, bir katma değer olarak görmek lazım. Bu bilinçlendirme çalışmaları ile beraber. Tekirdağ’ın kalbi Süleymanpaşa’da önemli bir projeye imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı. Etkinlik Eşkinat’ın öğrencilere teşekkür belgesi vermesiyle son buldu.

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10