''Tanık'' seyircilerle buluştu

Çorlu Belediyesi tarafından Çorlu'da yaşayan, yaşamının ilk yıllarında yurt içinden ya da yurt dışından Çorlu'ya göçenlerin anıları tarihsel anlatımla hazırlanan Çorlu "Tanık"

Çorlu 2.11.2018 17:19:00 0

Orion Alışveriş Merkezi Cinemarine salonlarında düzenlenen törende Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, belgesel yapımcıları, senaristler, belgesel yapımına katkıda bulunan yaşayan çınarlar ve aileleri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

 

‘’HEYECANLIYIZ, SEVİNÇLİYİZ’’

 

Çorlu'nun zenginliğini ortaya koyacak olan "Tanık" Belgeselinin geçmişten gelece ışık tutacağını belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, ‘’Güzel kentimiz Çorlu'muzu dünden bugüne, bugünden yarına belgelemek, kayıt altına almak ve gelecek nesillere bir kültür mirası bırakmak amacıyla hayata geçirdiğimiz; kentin ve bu kentte yaşayanların kimliğine ışık tutacak belgeselimiz Tanık’ı bugün burada sizlerle buluşturmanın keyfini yaşıyoruz. Yaşamının ilk yıllarında yurt içinden ve yurt dışından göç ile Çorlu'ya gelen büyüklerimiz başta olmak üzere geçmişimize, değerlerimize ve özümüze tanık olan, yaşayan çınarlarımız ile tek tek röportaj çekimleri yaparak Çorlu'nun kent belleğini oluşturduğumuz Tanık isimli bir belgeselimizi hep birlikte izleyeceğiz. Bu yüzden heyecanlıyız, sevinçliyiz. Çorlu Belediyesi olarak böyle özel bir yapımı Çorlu'muza, Çorlulu hemşehrilerimize sunmanın da ayrıca gururunu yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Çorlu'muz için bir ilk olan bu özel belgeselimizin yapımında, yayınlanmasında emeği geçen, geçmişimize ışık tutarak bizleri aydınlatan herkese teşekkürlerimizi sunuyorum ve hepinize iyi seyirler diliyorum." dedi.

 

3 SALONDA GÖSTERİME GİRDİ

 

Başkan Sarıkurt'un konuşmasının ardından plaket törenine geçildi ve protokol mensupları belgesel yapımına katkıda bulunan yaşayan çınarlara plaketlerini teslim etti. Plaket töreninin sona ermesinin ardından Çorlu "Tanık" Belgeseli aynı anda 3 salonda gösterime girdi. Yoğun ilgi gören belgesel sonunda izleyenler duygu dolu anlar yaşarken belgesel ayakta alkışlandı.

Haber: Esengül ÖZDEMİR

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10