Enflasyonla mücadeleye Çerkezköylü mobilyacılar da katıldı

Hükümetin ülke genelinde ekonomiyi canlandırması yönünde indirim kampanyası kapsamında  beyaz eşya ve mobilyada enflasyon ve KDV indirimi uygulamasını 1 Kasım itibariyle yürürlüğe koydu. Mobilyada KDV

Çerkezköy 4.11.2018 16:57:00 0
Enflasyonla mücadeleye Çerkezköylü mobilyacılar da katıldı

Doğtaş Çerkezköy Bölge Bayii Mağaza Müdürü Gülcan Deniz, "KDV indirimi, bizlerin olduğu kadar vatandaşlarımızın da imdadına koştu. Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında ekonominin düzeltilmesi için yapılan bu indirimlerle mobilya fiyatları 3-4 ay önceki fiyatlarına geri dönmüş oldu. Bazı ürünler ise 6 ay önceki fiyatlara geriledi. Bu indirim oranları özellikle mobilya ihtiyacı olan vatandaşlar ile yeni evlenecek gençlerimiz için de yararlı oldu. 31 Aralık tarihine kadar sürecek olan bu indirimin sektörümüzü canlandıracağını ve ihtiyaç sahibi tüketicilerin de bütçelerine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Özellikle de bu indirim bir süredir durgun giden işlerimizi hareketlendirecek.  İndirim iyi oldu memnunuz "dedi.

 

SEKTÖR CANLANACAK

 

Deniz, sektörün canlanacağını da kaydederek, "Özellikle geniş bir çalışan yelpazesine sahip olan sektörümüz de bir süredir durgun giden satışlar nedeniyle zorluk çekiyordu. Hayata geçirilen bu indirimlerle sektörümüz canlanacak ve zorluğu aşacaktır. Özellikle de bu ayların düğün sezonu olması nedeniyle ev kuracak olan çiftlerin evlerinin ihtiyaçlarını daha ucuza kurabilme imkanı bulmuş olmalarının yanı sıra mobilyası eskimiş ve yenilemek isteyenler için de bu indirimler büyük bir fırsat olmuştur. Bu indirimlerden herkes yararlanmalı diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

BU İNDİRİMLERLE VATANDAŞIN KAYDA DEĞER KAZANCI OLACAK

 

 Vettero Mobilya Çerkezköy Şubesi Mağaza Müdürü Nur Nizam da, "Vettero Mobilya olarak biz üretimden direk olarak tüketiciye satış yapan bir firmayız. Özellikle bir süredir sektörümüzde durgun giden işler bu indirimler sayesinde hareket kazanacağına inanıyoruz. 31 Aralık tarihine kadar devam edecek olan Enflasyonla Topyekün Mücadele'ye firma olarak büyük destek veriyoruz. Bu indirimler sayesinde her üründe önemli bir düşüş oldu ve bu fırsatı vatandaşlarımız değerlendirmelidir. Şu ana kadar daha uygulama yeni olması nedeniyle sektörümüzde bir hareketlilik yok. Ama önümüzdeki günlerde olacağını düşünüyoruz. Bu indirimler sayesinde vatandaşımızın da kayda değer kazancı olacak."dedi.

 

 İÇ PİYASA BU İNDİRİMLERE İHTİYAÇ DUYUYORDU

 

Nur Nizam şu değerlendirmede de bulunarak, "Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında mobilyada da uzun zamandır indirim bekleniyordu. Sektörde satışların canlanması için de iç piyasanın buna büyük ihtiyacı vardı. Özellikle döviz artışı ile meydana gelen kumaş artışları ve diğer girdi maliyetleri ile mobilya fiyatlarında da kaçınılmaz bir artış yaşandı. Ama enflasyonla topyekün mücadele kapsamında hükümetin aldığı kararla yapılan enflasyon ve KDV indirimleri vatandaşların olduğu kadar bizlerin de imdadına yetişti. Bu indirim üretici için de tüketici için de büyük bir avantaj oluşturmuştur. Özellikle de bu güne kadar mobilya alamamış ya da bekleme içinde olanlar bu indirimler sayesinde harekete geçerek ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Bu indirimler ayni zamanda ülke ekonomisinde de bir canlanma getirecek. Bizler yapılan indirimlerden memnunuz inşallah beklentilerimiz şekilde 31 Aralık tarihine kadar sektörümüz hareket kazanır. Çünkü sektörümüzde çok iş olduğunda herkes aş ve iş sahibi oluyor. Dolayısıyla bu indirimler sayesinde kısa sürede olsa sektör hareket kazanacak. Temennimiz beklenen satışları yapmak" dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10