"Mustafa Kemal'le Bin Gün – Latife" Çerkezköylülerle buluşacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Çerkezköy Belediyesi iş birliği ile kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde yeni bir gösteriye daha ev sahipliği yapılacak.

Çerkezköy 5.11.2018 12:21:00 0

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80’inci yıldönümü dolayısıyla “Mustafa Kemal’le Bin Gün – Latife” adlı tiyatro oyunu 8 Kasım perşembe günü saat 20:00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenecek. Dilek Türker’in tek kişilik oynadığı oyunda Mustafa Kemal Atatürk'le evliliği bin gün süren Latife Hanım'ın öyküsü, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in ilanı ile küllerinden silkinen bir milletin yeniden doğuşu konu ediliyor.

 

OYUNUN KONUSU ŞÖYLE

 

Nezihe Araz’ın aynı isimle romanından uyarlanan oyunun konusu şöyle;“Latife Uşakizade, iyi öğrenim görmüş soylu bir ailenin kızıdır. Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya aşıktır. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın İzmir’de olduğu bir dönemde kendisini ziyaret eder ve zor da olsa kendisini gösterir. Paşa, bu deli dolu kızdan ve ilgisinden hoşlanır. Evliliğe giden süreç böyle başlar. Fakat Latife, Gazi Mustafa Kemal Paşa ile değil, bir ulus ile evlendiğini çok sonra anlayacaktır. Bir ulusun adıyla özdeşleşmiş bir kahraman ile evli olmak taşınması çok zor bir durumdur. Nitekim bunu taşımak imkansızlaştığında evlilik bitecektir. Biten evliliğin ardından dahi Latife uzaktan uzaktan aşkını sürdürür. Paşa hayata gözlerini yumduğunda Latife de aslında hayatına son vermiştir. Sonrasında yaşadığı o yıllar hayat değildir. Gözlerini kapayacağı ve Paşası ile buluşacağı günü bekler…”

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10