İnsan ve mekan yüzüyle mübadele

Türk Ocakları Çerkezköy Temsilciliği, geleneksel "1 Kitap 1 Yazar" projesi kapsamında 7 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek panelde, eğitimci yazar İhsan Tevfik'i Çerkezköy'deki oku

Çerkezköy 6.11.2018 16:29:00 0
İnsan ve mekan yüzüyle mübadele

Türk Ocakları Çerkezköy Temsilciliği, geleneksel “1 Kitap 1 Yazar” projesi kapsamında yaptıkları kitap okuma etkinliğinin yanı sıra yazarları da okurlarıyla buluşturuyor.

 

MÜBADELE KONUSUNDAKİ BİRİKİMLERİNİ AKTARACAK

 

Türk Ocakları Çerkezköy Temsilciliği, 7 Kasım Çarşamba günü de Kaynak Cami karşısındaki Erkaynak İş Merkezi’nde bulunan temsilcilik binasında düzenlenecek panelde, eğitimci yazar İhsan Tevfik’i Çerkezköy’deki okurlarıyla buluşturacak. ‘İnsan ve Mekan Yüzüyle Mübadele’ kitabının yazarı İhsan Tevfik, panelde mübadele konusundaki birikimlerini aktaracak.

 

TRAVMALARI VE ADAPTASYON SÜREÇLERİ DE ANLATILACAK

 

Cumhuriyetin kuruluşundaki mübadele olaylarının da ele alınacağı panelde, yakın tarihte Bulgaristan zulmü sırasında yapılan mübadele de anlatılacak. Mübadeleye maruz kalan yüzlerce insanın dramlarının anlatılacağı panelde, mübadele döneminde çocuk olanların yaşadıkları travma ve Türkiye’deki adaptasyon süreçleri de ele alınacak. Türk Ocakları Çerkezköy Temsilcisi Burak Candaş, Çarşamba günü saat 19:30’da düzenlenecek olan panelde tüm Çerkezköylülerin davet etti.

 

İHSAN TEVFİK KİMDİR?

 

İhsan Tevfik, 1967'de Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde doğdu. Mübadele'de Sivas Suşehri'ne göçen bir ailenin oğludur. Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1988'de bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Yeni Türk Edebiyatı alanında yüksek lisans yaptı. 1989'da başladığı Edebiyat Öğretmenliği'ne Silivri'de devam etmektedir. Şiirleri ve yazıları, Cumhuriyet Kitap, Aydınlık Kitap, Radikal Kitap gibi ulusal gazetelerin kitap ekleriyle birçok dergide yayınlandı. Rumeli kültürü ve mübadele üzerine yazdığı araştırma yazıları da birçok dergide yayınlandı. Konuyla ilgili çeşitli sempozyumlara ve konferanslara katıldı.

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10