''Türkiye'de olmayan bir şeyi yaptık''

AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Şebnem Koç, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ni ziyaret etti. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şu

Çerkezköy 7.11.2018 17:18:00 0

Ziyarette konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, ‘’13 yıldan beri güzel şeyler yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu binayı yaparak Türkiye’de olmayan bir şeyi yaptık. Herkes burada olmaktan memnun. Biz de bunu yaşatmaya devam ediyoruz. Bu işler ekip ruhuyla olur. Burada yapabileceğimiz çok fazla bir şey kalmadı. Engelliler için bir şeyler yapmamız için artık bir tık yukarıya çıkmamız lazım. Örneğin  belediyede meclis üyeliğinde olursak daha iyi olacak. Engelliler Derneği Kapaklı’da da var, ülkenin her yerinde var ama önce Tekirdağ’a kavuşturabilirsek böyle bir yer, daha iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Burası her engellinin kalabileceği bir yer, yaşam evi burası. Böyle bir yer neden başka bir yerde olmasın. Türkiye Sakatlar Derneği’nin Çerkezköy’deki şubesini herkesin beğenmesi mutluluk verici. Çerkezköy’de en önemli yaptığımız şey okullarda eğitim vermemiz. İnsanların bakış açılarını ancak anlatarak değiştirebiliriz. Biz de okullarda üniversitelerde eğitimler vererek engelliler hakkındaki ön yargıları kırmaya çalışıyoruz’’ dedi.

 

DERNEK BİNASINI GEZDİLER

 

Şebnem Koç ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret kapsamında dernek binasını gezerek atölyeler hakkında bilgi aldı. Dernek üyeleri tarafından Şebnem Koç’a ve yönetim kurulu üyelerine kokulu taş hediye edildi.

 

KURSLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Dernekte Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslar hakkında bilgi veren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Dernek Başkan Yardımcısı Sakine Varlık; ’’ Derneğimizde Halk Eğitim Merkezi tarafından yaklaşık 1 ay önce açılan şiş örgücülüğü kursu devam ediyor. Kursiyer olmak şartıyla kursa katılmak isteyen her vatandaş kursa kayıt yaptırabilir. Çerkezköy Kent Konseyi tarafından başlatılan ‘Bir Bere ve Bir Atkı  ile Senin de Katkın Olsun’ projesine destek olmak amacıyla kursumuzda atkı örülüyor. Türk halk müziği kursu haftaya başlayacak. Engellilere yönelik Halk oyunları ve koro oyunları kursları açılacak. Ayrıca sadece bayanlara yönelik halk oyunları kursu da açılacak. Açılacak kurslar arasında Filografi kursu da olacak. Hala devam eden taekwondo ve kickbox kurslarımız var’’ dedi.

Haber: Hilal ÇARIKÇI

   


0282 726 91 91
0282 747 65 10