3 bin büyükbaş hayvanın aşılaması tamamlandı

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak  Çerkezköy İlçe Tarım Müdürlüğü'nün ilçe genelinde üç bin büyükbaş hayvanı aşıladığını ve bir kaç gün içinde d

Çerkezköy 7.11.2018 17:25:00 0
3 bin büyükbaş hayvanın aşılaması tamamlandı

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak her yıl belirli dönemlerde İlçe Tarım Müdürlüğü'nün ilçe genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanları aşıladığını belirterek, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, hayvan hastalıklarının kontrol altına alınabilmesi ve yok edilmesinin sağlanması amacıyla tüm ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hayvan besiciliği yapanların büyükbaş ve küçük baş hayvanlarının aşılamaları yapıldı. 'Hayvan hastalık ve Zararları İle Mücadele Projesi kapsamında yapılan aşılama ile halkımızın daha sağlıklı et yemesi sağlanmaktadır. Bu nedenle ilçemiz genelinde İlçe Tarım Müdürlüğü'müz 3 bin büyükbaş hayvanı aşılayarak aşılamalarını tamamladı. Bir kaç gün içinde de ilçe genelindeki küçükbaş hayvanların aşılamaları yapılacak. Her zaman çiftçimizin en ufak sıkıntısının yanında olan  gerek hayvancılık konusunda gerek tarım konusunda çiftçilerimizi her zaman bilgilendiren ilçe Tarım Müdürümüze ve tüm personeline teşekkür ediyoruz" dedi.

 

GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ İLÇEMİZDE İLGİ GÖRMEDİ

 

Toprak, "Ülke genelinde başlatılan Genç Çiftçi Projesi kapsamında ilçemizden, destek almak isteyen üç genç çiftçimiz çıktı. Ancak onlarda kendilerine maliyeti çok olacağı düşüncesiyle istenilen prosedürleri  yerine getirmediklerini söylediler" dedi. 

 

300 KOYUN PPOJESİNE DE İLGİ OLMADI

 

Hasan Toprak, "Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata  geçirilen köylüye 300 adet damızlık koyun projesine Çerkezköy'den üç kişi başvurdu  ancak bu çiftçilerimiz  bakanlığın istediği şartları maliyetli bularak istenilen şartlarda yerleri olmaması nedeniyle yerine getiremediler ve vazgeçtiklerini belirttiler" diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10