BAL'da yeni lider Modafenspor oldu

Spor Toto BAL 11'inci Grup'ta 7'inci hafta programı Pazartesi günü oynanan 3 karşılaşma ile tamamlandı. 7 karşılaşmada fileler tam 19 kez havalanırken, haftanın en farklı galibiyetini ise deplasmanda İstasyonspor'

7.11.2018 18:35:00 0
BAL

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) 7'inci hafta sonunda Yeşilköy liderliği Modafenspor’a kaptırırken, temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor ise evinde Uzunköprüspor’a iki golle kaybetti.

 

1911 ÇERKEZKÖY DOĞANSPOR KAYIP

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta 6.hafta karşılaşmasında temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor evinde Uzunköprüspor’a konuk etti . Güzel bir zeminde oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. İlerleyen bölümlere doğru 1911 Çerkezköy Doğanspor kontra ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışırken, Uzunköprüspor ise organize ataklarla galibiyet golünü aradı. Karşılaşmanın 40’ıncı dakikasında Oğuzhan’ın pasıyla hareketlenen Mert yerden sert bir vuruş gerçekleştirerek takımını deplasmanda 1-0 öne geçiren golü kaydetti. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmanın ilk devresi Uzunköprüspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

 

FARK İKİYE ÇIKTI

 

Karşılaşmanın ilk devresini tek gollü mağlubiyet ile kapatan temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor ikinci devreye de tutuk başladı. Rakibi karşısında yaptığı oyuncu değişiklikleriyle oyunda hakimiyeti eline almaya çalışan 1911 Çerkezköy Doğanspor Furkan ve Hakan ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Rakibinin üstüne geldiği dakikalarda kontra ataklar geliştiren konuk ekip Uzunköprüspor 79’uncu dakikada farkı ikiye çıkardı. Hızlı çıkan Uzunköprüspor’da topla buluşan Mustafa Toprak sağ çaprazdan sert ve düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımının ikinci golünü attı. Gelen golle birlikte oyun disiplininden kopan 1911 Çerkezköy Doğanspor kalan dakikalarda varlık gösteremedi. 85’inci dakikada Melih Küçük ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Rakibinin on kişi kalmasıyla rahat oyununu sürdüren Uzunköprüspor karşılaşmadan da 2-0 galibiyet ile ayrılmasını bildi. 1911 Çerkezköy Doğanspor dört puanda kalırken, Uzunköprüspor ise puanını 9 yaparak sekizinci sıraya kadar yükseldi.

 

EDİRNESPOR KENDİNE GELDİ

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig yedinci hafta karşılaşmasında Edirnespor ile Tekirdağspor karşı karşıya geldi. Son haftalarda kötü sonuçlar alarak taraftarını üzen Edirnespor Tekirdağspor’u tek golle mağlup ederek kötü gidişatına dur dedi. Başlama düdüğüyle ev sahibi Edirnespor maça hızlı başlayan taraf oldu. Konuk takım Tekirdağspor ilk yarının genelinde kontra atak futbolu tercih ederken, Edirnespor bulduğu pozisyonlarda son vuruşları yapamadı. İlerleyen bölümlere doğru Tekirdağspor önemli bir fırsatı değerlendiremedi. 36’ıncı dakikada sağ kanattan Mehmet’ın ortasında Selçuk Hazırcı’nın vuruşunu kaleci İlkay son anda kornere gönderdi. Karşılaşmanın 46’ıncı dakikasında Edirnespor’da ceza sahası dışından sert vuruş gerçekleştiren Tolga’nın şutunu Mert Eren köşeden çıkardı. 53’üncü dakikada ev sahibi ekip bulduğu golle öne geçti. Barış Kasaroğlu’nun soldan ortasında topa iyi yükselen Ümit Tuncay kafayla Edirnespor’u 1-0 öne geçirdi. 74’üncü dakikada ise Tekirdağspor’da Bülent Kancıoğlu’nun sağ Kanattan ortasında Murat Yılmaz’ın kafa vuruşu direği sıyırdı. Sonraki dakikalarda konuk takımın durumu eşitleme çabası sonuçsuz kalınca Edirnespor sahadan galip ayrılan taraf oldu.

 

KARTALSPOR YÜKSELİŞTE

 

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup 7. hafta karşılaşmasında Kartalspor sahasında konuk ettiği Kavaklıspor’u 2-1 mağlup etti. Bulvar Mimar Kubilay Köse Stadında oynanan mücadeleyi Berkay Şenyel, Semih Kocaman ve Umutcan Kaymaz Hakem triosu yönetti. Kartalspor’a galibiyeti getiren golleri 1999 doğumlu Yasin Şeker ve Birtan’ın köşe vuruşunda Halilov kaydetti. İlk devresini 1-0 önde kapatan ev sahibi maçta 2-0 öne geçerken kalesinde Berat Kubat’ın serbest vuruş golüne engel olamadı. Kartalspor 7. maçından 4. galibiyetini elde ederek puanını 15’e çıkarttı. Kavaklıspor ise 9 puanda kaldı.

 

LİDER KAYBETTİ

 

Geçtiğimiz sezon şampiyon olarak çıktığı BAL liginde kendi sahasındaki maçlarda rakiplerini bir bir dize getiren Biga Adaspor ise haftaya lider durumda giren İstanbul temsilcisi Yeşilköyspor’u da 2 - 1 mağlup ederek haftayı 3 puan ile kapattı. Maçta rakibine oranla üstün oynayan Adaspor ilk yarıyı Ömer’in attığı gol ile 1 - 0 önde kapattı. İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Adaspor Muhammet’in gölü ile 2 - 0 öne geçti. Ayrıca Adaspor’un attığı iki golde hakem tarafından iptal edildi. Kalecinin eline aldığı geri pas çift vuruş olarak değerlendirildi ve Yeşilköyspor tek golünü bu pozisyondan kazandı.

 

MODAFENSPOR LİDERLİĞE YÜKSELDİ

 

Yeşilköyspor’u takibini sürdüren Modafenspor ise deplasmanda ligin puansız ekibi İstasyonspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında rahat bir futbol ortaya koyan Modafenspor bulduğu gollerle moral buldu. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir futbol sergileyen konuk ekip üst üste goller bularak karşılaşmadan da 7-0 galip ayrılmasını bildi. Modafenspor elde ettiği bu galibiyet ile puanını 15 yapıp liderliğe yükselirken, İstasyonspor ise yedinci hafta sonunda da puanla tanışamadı.

 

BİGASPOR’DAN TEK VURUŞ

 

Bigaspor evinde oynadığı maçta Çorluspor’u Kubilay Atak’ın attığı gol ile mağlup ederek haftayı 3 puan ile kapattı. Bigaspor, maçta üstün bir oyun sergilerken gol pozisyonlarını değerlendiremedi ve ilk yarı 0-0 beraberlik ile sona erdi. Üstün oyun sergilediği ikinci yarıda da son dakikalara kadar mücadelesini sürdüren Bigaspor aradığı gole 86.dakikada kavuştu. Bu dakikada topla buluşan Kubilay sol kanattan ceza sahasına girdi ve şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Bigaspor kendi sahasındaki maçta Çorluspor 1947’yi 1-0 mağlup ederek haftayı 3 puan ile kapattı.Çorluspor 1947 üç puanda kalırken, Bigaspor ise puanını ona yükseltti.

 

BİRER PUANLA AYRILDILAR

 

Haftanın bir diğer önemli karşılaşmasında ise Çengelköy Futbol Yatırımları evinde Çanakkale Dardanelspor’u konuk etti. Zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada her iki takımda üç puan mücadelesi verdi. Karşılaşmada her iki takımın karşılıklı kaydettiği gollerle 1-1 sonuçlandı. Çengelköy Futbol Yatırımları bir puanla puanını 12 yayıp dördüncü sırada kendisine yer bulurken, Çanakkale Dardanelspor ise puanını 10 yaptı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10