''Peygamberimiz ve Gençlik"

Çerkezköy Müftülüğü tarafından İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Fevzipaşa Camii İmamı Hatibi İsmail Bütün, İlçe Vaizi Mahmut Öztekin, İlçe Vaizi Yusuf Demir Gül'Ã?

Çerkezköy 8.11.2018 16:13:00 0

Dün saat 11:00’da Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Can Burak Şişman, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Fevzipaşa Camii İmamı Hatibi İsmail Bütün, İlçe Vaizi Mahmut Öztekin, İlçe Vaizi Yusuf Demir Gül, öğretim görevlileri ve öğrenciler yer aldı.

 

NİKAHSIZ VE KURALSIZ YAŞAM ÖZENDİRİLİYOR

 

Nikahsız ve kuralsız yaşamın özendirildiğinden bahseden İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı,” Nikahı olmayan gençlerimizin aynı evde evliymiş gibi yaşamaları çok yanlıştır. Dinde nikahı olmadan birisiyle birlikte olmak mümkün değildir. Bu tür kuralsız yaşamak özendirilmeye çalışıyor aman dikkat edelim. Anne ve babanın izni olmadan nikah kıyılmaz. Kurallara uygun bir toplum olmamız gerekiyor. İçki, kumar gibi zararlı olan şeyler insanlara haramdır. Allah maddi ve manevi zarar verecek olan her şeyi yasaklamış ve bunlardan kaçınırsanız kurtuluşa erersiniz ” şeklinde konuştu.

 

“İNSANDAN BÜYÜK, ALLAH’TAN KÜÇÜKTÜR”

 

Peygamberimizin hayatından örnekler sunacağını belirten İlçe Vaizi Mahmut Öztekin,” İnsandan büyük, Allah’tan küçüktür. İslam Külliyatı onunla doludur ve onu anlamak için okumak gerekmektedir. 15 yaşında bir çobanken nasıl yaşadıysa Hz. Hatice ile evlendiğinden sonrada aynı mütevazi hayatı aynı yaşam biçimini devam ettirmiştir. Hayatın her türlü nimetini zenginliklerini onun hayatından zerre kadar değişiklik yapmayan tek insandır. O devlet başkanıyken hatta Peygamberlik zirvesindeyken bile tevazusundan insanların hak ve adaletinden taviz vermedi ve onlara her türlü güzelliği verdi. İnsanlar arasında asla sınıf ayrımcılığı yapmadan herkese eşit şekilde davranırdı. Her zaman başkalarını düşünmüş ve her zaman yardım edip elinde olan bir parça ekmeği bile ihtiyacı olan birine vermiştir”dedi.

 

GENÇLİĞİ TEHDİT EDEN EN BÜYÜK SIKINTI BAĞIMLILIK

 

Gençleri ve gençliği tehdit eden en büyük sıkıntının bağımlılık olduğunu ifade eden Fevzipaşa Camii İmamı Hatibi İsmail Bütün; ‘’Gençlerimizi tehdit edenlerin başında teknoloji bağımlılığı, sigara bağımlılığı, alkol ve uyuşturucu bağımlığı gelmektedir. Her 13 saniyede dünyada bir insan sigaradan dolayı hayatını kaybediyor. Dünyada 80 milyon insanın 17 milyarı ise alkol bağımlısı. Bu oran da her aileden bir kişinin sigara bağımlısı olduğunu gösteriyor. Trafik kazalarının %85’i alkol ve trafik kurallarına uyulmamasından kaynaklanıyor’’ dedi.  

 

UYUŞTURUCU BAĞIMLIĞI

 

Uyuşturucu bağımlığı hakkında da bilgi veren Bütün,” Vücudun bir yerinde işlevini olumsuz yönde etkilen maddelere bağımlılık yapan maddeler denir. Uyuşturucu, sigara, alkol bağımlılık yapan maddelerdir. Mesele cipsi kola, mey-buz gibi çocuklarımızın sürekli tükettiği gıdalarda bağımlılık yapmaktadır. Öncelikle kendimiz için böyle maddelerden uzak durmamız gerekmektedir.  Uyuşturucu dediğimiz şeyler gençlerin ilgisini çeken, hangi görseli seviyorsak bizler için onlara uygun görseller tasarlayıp merak uyandırıp almamızı sağlamaktadırlar. Gençlerimizi tehdit eden bu gibi şeylerden uzak durmalıyız. Bağımlılığa yönelen bireyin  en büyük sıkıntısı ise ailesi tarafından ilgilenilmemesi ,uzak durulması ya da dışlanmasıdır. Yasal olarak kullanıp satan, ticareti yapıp kullanan kişi 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaktadırlar. Aynı zamanda dinimizde de haramdır” şeklinde konuştu. Uyuşturucu bağımlısı olmuş toplum, çevre ve ailesinden dışlanmış ama kurtulmak isteyen bir gencin videosunun izlenmesiyle panel sona erdi.
 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10