Bu habere manşeti siz atın

Çerkezköy'de şehrin göbeğinde olan Fevzipaşa İlkokulu duvarlarına yazılan aşk satırları eğitim yuvasında çirkin görüntülerin oluşmasına sebep oldu. Kimliği belirlenemeyen bir kişini

Çerkezköy 8.11.2018 18:17:00 0
Bu habere manşeti siz atın

Şehrin muhtelif birçok yerinde kendini bilmez kişilerce yazılan ve çoğunluğunu aşk namelerinin oluşturduğu yazılar Çerkezköylüleri artık bıkma noktasına getirdi.

 

TEPKİ GÖSTERDİLER

 

Dün okul önünde toplanan Fevzipaşa İlkokul Okul Aile Birliği Başkanı İlknur Sancaklı ve veliler yaşanan bu duruma tepki gösterdiler. Konuyla ilgili konuşan Başkan Sancaklı “ Okulumuzun anasınıfının dış duvarları boyaları döküldüğü için biz de okul aile birliği olarak bu binamızın duvarlarının boyanması için hayırseverlerimizin verdiği boya ile dün boyattık. Ancak duvarların boyanmasının üstünden daha 24 saat geçmeden kimliği belirsiz kişi yada kişilerce gece boyanarak okulun duvarlarını çirkinleştirmişler. Üstelik gece okulun kapısı kilitli ve duvarları da yüksek demir parmaklıklarla çevrili olmasına rağmen nasıl girilmiş nasıl bu durum olmuş bilemiyoruz" dedi.

 

“OKUL DUVARLARINA YAZMAK SUÇ VE CEZASI DA VAR”

 

Okul duvarları olmak üzere birçok evlerin duvarlarına da bu şekilde yazı yazan kendini bilmez kişi yada kişilerin her şeyden önce insanlıktan uzak kişiler olduğunu ifade eden Sancaklı; ‘’Özellikle bir eğitim yuvası gibi kutsal bir yapının duvarlarına yazı yazarak zarar vermek insanlığa yakışmayan bir durumdur. Biz okulumuzun iç ve dış cephelerini boyatmak için birçok masraf ediyoruz. Bir kısmı bizden çoğu da hayırseverlerimizin cebinden çıkıyor. Yazıktır günahtır. Bu gibi davranışlarda bulunanlarla yetkili makamlarımızın gereğini yapmalarını istiyoruz. Ayrıca okulumuzun bazı duvarlarına da ağza alınmayacak,  müstehcen yazıların yazılması ise hiç ama hiç hoş bir durum olmadığı gibi okulda eğitim öğretim gören küçük yaştaki çocuklarımıza bu yaşta terbiyelerini bozacak endişesindeyiz. Okul duvarlarına yazı yazmak hem suç hem de para cezası var" diye konuştu.
 

Haber/Seyit SÜREN
      

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10