''Bağımlılıkla mücadele en büyük problem''

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında düzenlendi. Uyuşturucu ya da bağımlılıkla mücadelenin günümüz insanının

Tekirdağ 9.11.2018 17:13:00 0

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında düzenlendi. Toplantıya Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın  İl Jandarma Komutanı J.Alb. Şahin Karakaş, İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir ve Koordinasyon Kurulu üyeleri katıldı. 

 

EN BÜYÜK PROBLEM 

 

Uyuşturucu ya da bağımlılıkla mücadelenin günümüz insanının en büyük problemi olduğunu belirten Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; ‘’Devletimiz ve Bakanlığımız bu problemin çözümüne çok büyük önem vermektedir. Pek çok bağımlılık çeşidi var. İnsanımızı bağımlı olmaktan nasıl koruyabiliriz ya da bu bağımlılıktan nasıl kurtarabiliriz konusu ile ilgili dünyada ve ülkemizde çok ciddi çalışmalar var.  İnsan vücudunu tahribata uğratan çok çeşitli bağımlılıklar var. Son yıllarda bunların çeşitliği ciddi miktarda arttı.  Uyuşturucuyu, gençlerimize uyarıcı ya da dertlerini azaltıcı olarak gösterip alıştırmaktadırlar. Bu şekilde insanı zoraki bağımlı yapabiliyorlar ama zoraki bağımlılık tedavisi yapılamıyor” dedi.

 

TOPYEKÜN MÜCADELE EDİLMESİ GEREKEN SORUN

 

Bağımlılıkla mücadelede oranın dünyada yüzde 3, ülkemizde de yüzde 2 civarında olduğunu belirten Vali Yıldırım; “Bağımlılar ülkemizde çeşitli sağlık kuruluşlarında tedavi edilmektedir. Fakat başarılı olunduğu ya da başarılı olunamadığı taraflar vardır. Bu başarı ya da başarısızlık bağımlı olan kişiyle alakalıdır. Kişiyi uyuşturucu kaynağından ayırmak yetmiyor, bulunduğu çevreden de uzaklaştırmak gerekiyor. Mücadele etmekte başarılıyız lakin sonuç elde etmekte istenilen elde edilememektedir. Bağımlılıkla mücadele birçok kurumu aileyi ilgilendiren topyekün mücadele edilmesi gereken sorundur. “ dedi. Toplantı; Vali Yıldırım tarafından, bağımlılıkla mücadele konusunda bugüne kadar yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında kurul üyelerinden bilgi alması ile son buldu.
 

Haber: Sevay KARDEŞ
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10