''Atam rahat uyu emanetin emanetimizdir''

Özel Gülerçin Koleji tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 80'inci ölüm yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Programda günün anlam ve önemini belirten okul mÃ?

Çerkezköy 9.11.2018 17:44:00 0

Özel Gülerçin Koleji tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 80’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. 

 

KİMLER KATILDI?

 

Dün saat 14:00’da Özel Gülerçin Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programına Okul Müdür Ömer Kürklü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

 MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KİMDİ?

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında günün anlam ve önemini belirten Özel Gülerçin Koleji Okul Müdürü Ömer Kürklü; ‘’   Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk kimdi? Tabii ki tarih kitaplarında ders kitaplarında ve birçok yerde, Mustafa Kemal Atatürk anlatılıyor. Her 10 Kasım’da içimizde bir hüzün kaplıyordu. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk, liderimiz, kurucumuzdu. Dört tarafımızı düşman çevirdiği zaman umut olmuştu, dünyaya meydan okumuştu Mustafa Kemal . Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti’nin umuduydu. Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti  yıkıldı dendiği zaman, kanımızı içmeye geldikleri zaman Türk milletine umut olmuştu. 19 Mayıs 1919’da bir güneş gibi doğmuştu. Ancak 10 Kasım 1938’de içimizde bir burukluk, içimizde bir hüzün kaplamıştı.  Kurucumuzu liderimizi kaybetmiştik. Mustafa kemal Atatürk sadece Türk insanı için değil, dünyadaki bütün insanlar için umuttu’’ dedi. 

 

YURTTA SULH, DÜNYADA SULH
 

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün sahip olduğumuz en kıymetli hazinemiz olduğunu kaydeden Kürklü; ‘’Hiçbir devletin sahip olmadığı bir lidere sahiptik biz. Türk tarih boyunca liderler kendi yurt topraklarını kurtarmak için gözyaşına kan akıtarak korumaya çalışıyordu. Ama Mustafa Kemal dünyaya bir ders vermişti. Yurtta sulh, dünyada sulh. Dünyaya barışı öğretmişti Mustafa Kemal Atatürk. 10 Kasım’ı gösterdiği zaman takvim yaprakları Anadolu ağlıyordu. Anadolu’nun yanında dünya ağlıyordu, dünya umudunu kaybetmişti. Dünya Atatürk gibi bir lideri kaybetmişti. Sadece bizim için değil insanlık için, medeniyet için bir umuttu Mustafa Kemal Atatürk. Mustafa Kemal’i anlamak söz değildir demiş şair. Mustafa Kemal Atatürk için ağlamayacağız. Mustafa Kemal Atatürk için üzülmeyeceğiz. Yapacağımız tek bir şey var. Onun fikirlerini, ülkülerini, ideallerini ulaşmak istediklerini muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için siz gençler biz öğretmenler elimizden gelen çaba ve gayretle muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağız. Evet dünyanın umuduydu Mustafa Kemal. Ama şunu da biliyordu ki kendi milleti de bu dünyanın umuduydu. Ancak bu dünyada savaşı bitirecek, çocukların ölmediği bir dünyada, gözyaşlarının akmayacağı bir dünya ancak ve ancak Türk Milleti’nin akıbetiyle olacağını çok iyi biliyordu. Evet değerli öğrencilerimiz çok çalışacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün ömrü vatan için mücadele etmekle geçti, cephelerde geçti. Hiçbir zaman kendi rahatını ve lüksünü düşünmedi. Tek ideali vardı, tek ülküsü vardı. O da Türkiye Cumhuriyeti’ydi. Onu savunmak için gecesini gündüzüne katıp gerekirse canını ortaya koyup gerektiğinde de can vermeyi göze almıştı Mustafa Kemal Atatürk. Liderimiz cephede mermiye karşı göğüs gerdiyse, bizler ise bize emanet ettiği cumhuriyeti en iyi şekilde sahiplenip musaır medeniyetler seviyesine çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti size siz gençlere emanet etti. Mustafa Kemal Atatürk kabrinde rahat uyuyor. Çünkü biliyor ki cumhuriyeti emanet ettiği gençler kanlarında Türk kanını taşıyor. Ve gözü hiçbir zaman arkada kalmayacak. Atam rahat uyu emanetin emanetimizdir’’ dedi.  

 

 ‘BATMAYAN GÜNEŞ MÜZİKALİ’ GÖSTERİME SUNULDU

 

Kürklü’nün konuşmasının ardından Yabancı diller bölümü öğretmenleri ve halk oyunu öğretmeni Abdullah Coşkun önderliğinde hazırlanan ‘Batmayan Güneş Müzikali’ gösterime sunuldu. Öğrencilerin büyük bir özveriyle sunduğu müzikal izleyiciler tarafından ayakta alkışlanırken, Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran 8. sınıf öğrencisi Toprak Yurtsever, izleyicilere duygulu anlar yaşattı. 

 

İZLEYİCİLER TARAFINDAN BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

 

Batmayan Güneş Müzikalin gösterime sunulmasının ardından Müzik Öğretmeni Gülben Kıycıoğlu önderliğinde hazırlanan koro sunusu izleyicilerin beğenisine sunuldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendiren öğrencilerin, müziğe elleriyle ritim tutması izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Koronun ardından 82 yaşındaki Emekli Öğretmen Münevver Güdü şirini okumasının ardından anma programı son buldu. 
 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10