"Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır"

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün 80'inci ölüm yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayınladı. Vali Yıldırım, "Benim naçiz vücudum elbet bir gü

Tekirdağ 9.11.2018 22:46:00 0
"Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır"

Osmanlı Devletinin dâhil bulunduğu grup 1.Dünya Savaşı’nda mağlup olduğunu ve şartları ağır bir ateşkes antlaşması imzalandığını ifade eden Vali Aziz Yıldırım "Ordusunun elinden silahları ve cephanesi alınmış olan ve Büyük Harbin uzun seneleri zarfında yorgun ve fakir bir halde bulunan millete önderlik ederek Türkiye Cumhuriyetini kuran ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefini koyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünyanın takdirini kazanmış kahraman bir asker, saygın bir liderdir. ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözüyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşatılması konusunda milletimize olan güven ve inancını ifade etmektedir" sözlerine yer verdi.

 

RAHMET VE SAYGIYLA ANIYORUM

 

Vali Yıldırım, İstiklal ve istikbal mücadelemizde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan, tüm zorlu koşullara rağmen geleceğine ve iradesine sahip çıkan aziz milletin, bugün de ülkemize yönelik tüm saldırıları bozguna uğratacak azim, irade ve kararlılığa sahip olduğunu kaydederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletçe büyük fedakârlıklar gösterilerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti, milli iradeyi esas alan, demokrasi ve insan haklarına saygılı, bölgesinde ve dünyada söz sahibi saygın bir ülke olarak emin adımlarla hedefine devam etmektedir. Milletimiz, tarih boyunca büyük kahramanlar ve kararlı idarecileri sayesinde umudunu yitirmeden itmeden kapılmayıp aşılması imkânsız görünen nice zorlukları aşmıştır. Bunun en son örneği, “15 Temmuz” gecesi bu ülkenin ve milletin huzuruna, istikrarına, istiklâline, istikbâline, meşrû yönetimine, seçilmiş meclisine ve iradesine yönelen ihanet hareketi boşa çıkarılarak tüm dünyaya gösterilmiştir. Hiç şüphe yok ki Türk Milleti, istiklâli ve istikbali uğruna mücadeleden ilelebet geri durmayacak ve bundan böyle de bağrında daha nice kahramanlar yetiştirecektir.  Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete uğurlanışının 80. Yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun” dedi.

Haber / Hilal ÇARIKÇI  

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10