Minik öğrenciler diş taramasından geçti

Çerkezköy'de uzun yıllar faaliyet gösteren ve Gazi Mustafa Kemalpaşa Mahallesi Atatürk Caddesi Mehtap Sokak'ta bulunan Özel Trakya Dent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından Kapaklı Belediye

Çerkezköy 11.11.2018 14:33:00 0
Minik öğrenciler diş taramasından geçti

Kapaklı Belediyesi Anaokulu Okul Müdürü Sertaş Savral,  okul öğretmenleri Şeniz Yılmaz, Cansu Zey ve anasınıfı yardımcı personel ile birlikte gelen yaklaşık 50 öğrenci Özel Trakya Dent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti.

 

MERKEZİ GEZDİLER

 

Toplam üç hekim ve çok sayıda personeli ile hizmet veren Özel Trakya Dent Diş Sağlığı Merkezi'nde görev yapan diş hekimleri anaokulu öğrencilerini tek tek diş muayenesinden geçirerek diş taraması yaptı. Trakya Dent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Emre Pandar; ‘’Kendilerine başvuruda bulunan Kapaklı Belediyesi Anaokulu öğretmenlerini başvuruları kabul ederek önce diş çekim korkusunu yenmeleri için önce hastaneyi gezdirerek korkularını yendik. Ardından sağlıklı bir ağız ve diş bakımı hakkında kendilerine onların anlayacağı şekilde bilgi verdikten sonrada her birini tek tek diş taramasından geçirdik" dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN YARISININ DİŞLERİNİN ÇÜRÜK OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

 

Dr.Emre Pandar, "Minik öğrencilerin diş tedavi korkusunu yenmek ve onlara küçük yaşta ağız bakımı alışkanlığı kazandırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz diş taramasında Trakya Dent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde görevli Diş Hekimleri Nuh Yıldırım, Özer Sağlam ve Gökay Ardıl yer aldı. Diş taramasından geçen okul öncesi minik öğrencilerin muayenelerinin tamamlanmasının ardından diş tedavisi görmesi gereken öğrencilere reçete yazılarak öğretmenlerine verildi. Yapılan taramada minik öğrencilerin yarısında çürük diş tespit edildi. Minik öğrencilere sağlıklı dişlere sahip olmaları için şeker yememelerini söyledik’’ dedi. m

 

 DİŞ TARAMASINDAN GEÇİRDİK

 

Kapaklı Belediyesi Anaokulu Okul Öncesi Okul Müdürü Sertaç Savral da "Buraya gelmeden önce okulda çocuklarla diş sağlığı hakkında kendileriyle sohbet ettik ve bilgiler verdik. Trakya Dent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne gelerek hem yerinde görmeleri için hem de diş taramasından geçirerek diş sağılığını ve diş problemlerini olup olmadığını öğrenmek için diş taramasından geçirdik. Öğrencilere biz ne kadar anlatsak ve göstersek de yerinde görmeleri onların akıllarında daha iyi kalıyor. Korkuları geçiyor arkadaşları ile birlikte geldikleri için. Çocuklarımıza her şeyi yerinde göstermek için çocuklarımızı diş kontrolü için Trakya Dent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine geldik. Çocukların farkındalıklarını artırmak için onlara bu yönde yardımcı oluyoruz. Çocukların hem diş doktoruna alışması için hem de bu yöndeki korkularını yenmek, gelecekte daha güzel dişlere sahip olmalarını sağlamak için böyle bir etkinlik düzenledik." dedi.

 

ARTIK DİŞ MUAYENESİNDEN KORKMUYORUZ

 

Diş muayenesine ve taramasına gelen minik öğrenciler, "Bizler buraya dişlerimizin sağlıklı olup olmadığını öğrenmek için geldik. İyi ki gelmişiz. Geldiğimizde biraz korktuk ama korkulacak bir şey olmadığını gördük. Doktor amcalar bize dişimizin çürümemesi için dişlerimizi her yemekten sonra fırçalamamızı ve fazla şeker yemememizi söylediler iyi ki. Doktor amcaların muayene sırasında dediklerini yapacağız ve dişlerimiz çürümeyecek. Artık dişçi muayenesinden korkmuyoruz" dediler.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10