Ergene meclisi 3 gündem maddesiyle toplandı

Ergene Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında Ulaş Hizmet Binasında yapıldı.

Ergene 11.11.2018 16:55:00 0
Ergene meclisi 3 gündem maddesiyle toplandı

3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, alınacak kararların Ergene’ye ve ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

GÜNDEM MADDELERİ ŞÖYLE

 

Yoklama ve önergelerin görüşülmesi ile başlayan meclis toplantısında ilk olarak Fen işleri Müdürlüğü’nün Yeşiltepe Mahallesi Kamelya Sokak üzerinde bulunan parka isim verilmesi hususu Meydan, Bulvar, Cadde, Yol, Sokak ve Mahalle isimlerinin komisyonuna gönderilmesi oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Velimeşe Mah. 3412 parsel üzerine “Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Kısırlaştırma ile Rehabilitasyon Merkezi” olarak kullanılmasının kamu yatırımı olduğu ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı kanununun 13. Maddesi gereğince izin alınması oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde yar alan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Velimeşe Mah. 4695 ve 4696 nolu parsellerin bir kısmına ait rüzgar enerji santrali amaçlı uygulama imar planlarının görüşülmesi hususu oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

 

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, komisyondan gelen raporlar görüşüldü. Komisyondan gelen raporların birinci maddesi olan, Marmaracık Mah. 14. Cad. No:52/1 adresinde bulunan işyerinin içkili yer bölgesine dahil edilme konulu 16.10.2018 tarih ve 6 sayılı İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyon raporu oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, Velimeşe Şehitler Caddesinin isminin değiştirilmesi Meydan, Bulvar, Cadde, Yol, Sokak ve Mahalle İsimleri komisyonuna hava edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

VELİMEŞE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİNDE YER ALAN TAŞINMAZLARIN SATILMASI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Yeşiltepe Mahallesi’nde yer alan ancak tapu kayıtlarına göre Marmaracık Mah. 880 ada 99 ve 105 parsellere ait uygulama imar planına yapılan itiraz konulu İmar Komisyon Raporunun görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından, Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan taşınmazların satılması konulu Plan Bütçe ve Komisyon çalışmalarına devam edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Haber: Esengül ÖZDEMİR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10