OSB'lere denetim yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar,   Ergene Havzası Eylem Planı çerçevesinde yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere Tekirdağ'a geldi.

Tekirdağ 12.11.2018 14:52:00 0
OSB

Valilik önünde Vali Aziz Yıldırım, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne geçerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak ‘tan brifing aldı.

 

TESİSTE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Süleymanpaşa Batı Atıksu Arıtma Tesisinde de incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, , Teski Genel Müdür V. Dr. İbrahim İçöz’den bilgi aldı.

 

ÇEVREYİ KİRLETİYORLARSA, GELECEĞİ KARARTIYORLARDIR

 

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar yaptığı açıklamada, Ergene Havzası’nın korunması, kirletilmemesi ve daha temiz akması için ciddi bir bütçe harcadıklarını ifade ederek; "Bu nehrin, buradaki toprağın kirlenmemesi için, suyun kirlenmemesi için, milyarlarca para harcıyoruz. İki gündür yaptığımız denetimlerde de maalesef bazı belediyelere ait, OSB’lere ait tesislerin doğru çalışmadığı, depo çöp sahası da onları da biz destek verdik sıkıntılarının olduğunu gördük ve 481 bin lira civarında bir ceza uygulaması burada yapacağız. Bu sadece bu ile ait değil bundan sonra bütün Türkiye’deki belediyelere, eğer toprağı suyu ve havayı kirletiyorlarsa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak belediyeleri ve birlikleri fabrikaları bundan sonra denetleyeceğiz ve çevreyi kirletmelerine müsaade etmeyeceğiz. Çünkü biliyorsunuz, çevre bizim ortak geleceğimiz, çocuklarımıza içebilecekleri biraz su, kullanabilecekleri biraz su, verim olabilecekleri biraz toprak ve nefes alabilecekleri hava bırakmak istiyorsak, mutlaka bunları koruyup kollamamız lazım. Hiçbir şekilde hiç kimsenin gözyaşlarına bakmamamız lazım. Çünkü bunlar çevreyi kirletiyorlarsa, geleceği karartıyorlardır" dedi.

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10