Tekirdağ'ın kurtuluşunun 96. yılı kutlandı

Tekirdağ'ın kurtuluşunun 96. yıl dönümü, törenle kutlandı. Çelenk sunma töreni ile başlayan kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye

Tekirdağ 13.11.2018 14:54:00 0
Tekirdağ

13 Kasım Tekirdağ'ın kurtuluşunun 96. Yıl dönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen çelenk sunma törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Enez Kaplan, Garnizon Komutanı Tank. Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, il protokolü, gaziler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Atatürk Anıtı'na Vali Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu'nun çelenk sunmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

 

HİÇ DEĞİŞMEYEN MUTLULUK VE GURURLA KURTULUŞUMUZU KUTLUYORUZ

 

Ardından şeref defterini imzalayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Tekirdağ'ın kurtuluşunun her 13 Kasım'da coşkuyla kutlandığını ifade eden Albayrak, "Tarihin kadim şehirlerinden Tekirdağ'ımız 6 bin yıllık bir geçmişe sahiptir ve 6 defa da isim evrimi geçirmiştir. Kurtuluşumuzdan bu yana 96 yıldır her 13 Kasım'da hiç değişmeyen eksilmeyen bir heyecanla mutluluk ve gururla kurtuluşumuzu kutluyoruz. Böyle bir şehirde ilk ve kurucu büyükşehir belediye başkanı olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Bana bu gururu yaşatan tüm hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum’’ dedi.

 

KAZANILAN ZAFERLER TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KURULMASI İLE TAÇLANDIRILDI

 

Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin azmi ve kararlığı ile kazanıldığını dile getiren Albayrak, "Bir ülke düşünün cebren ve hile ile vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her bir köşesi bilfiil işgal edilmiş. Böyle bir dönemde 'istiklal ve hürriyet benim karakterimdir' diyen ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basarak milli mücadeleyi başlatmıştır. Milletimiz atamızın önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nda düşman ordularını yenilgiye uğratarak şanlı bir destan yazmıştır. Milletimiz, Ata'mızın önderliğinde düşman ordularını yenilgiye uğratarak şanlı bir destan yazmıştır. Savaş meydanlarında kazanılan zaferler Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile taçlandırılmıştır. Tarihten aldığımız dersler sayesinde vatanımıza, cumhuriyetimize ve Ata'mızın mirasına sahip çıkıyoruz ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. En büyük değerimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkardığımız günleri hep beraber görebilme ümidi ile tüm Tekirdağ halkının Kurtuluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum." dedi.  Tören Sertan Acat yönetiminde Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10