''Petek kapatmak tasarruf sağlamaz''

Çerkezköy Mühendislik Doğalgaz Firması İşyeri Sahibi Makine Mühendisi Ersin Yavuz, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte doğalgaz kullanan vatandaşların fazla  doğalgaz parası ödememesi için

Çerkezköy 13.11.2018 16:22:00 0

Ersin Yavuz özellikle kış aylarında fazla para ödememek için doğalgazı doğru kullanılması konusunda vatandaşları uyararak, "Doğalgaz doğru kullanıldığında güvenli v ekonomik bir yakıttır. Ancak doğru kullanılmadığında hem çok masraflı hem de güvenli değildir. Bu nedenle evlerde alınacak küçük önlemlerle yaklaşık yüzde 60'lık bir tasarruf sağlamak mümkündür’’ dedi.  Çerkezköy Mühendislik Doğalgaz İşyeri Sahibi Ersin Yavuz, petek kapatmanın tasarruf sağlamadığını da belirterek, " Petek kapatmak doğru bir tasarruf yöntemi kesinlikle değildir. Bunun yerine kombi düşük sıcaklıkta çalıştırılarak gün boyu sabit ısıda tutulmalıdır. Soğuk havaların hissedilmeye başlanmasıyla birlikte yüksek fatura ödemek istemeyen doğalgaz kullanıcıları tasarruf yapacaklarını sanarak çareyi belirli süre yakarak kombiyi kapatmakta buluyor. Bu yöntem tamamen yanlış bu şekilde kullanılan kombi tasarruf sağlamaz "dedi.

 

ODALAR BELİRLİ KONFOR SICAKLIĞINDA TUTULMALI

 

Yavuz, "Özellikle birçok vatandaşımız evin bir odasını ya da iki odasını sıcak tutup fazla para ödemeyeceğini düşünerek hareket ediyor. Oysa bu yöntemle doğalgaz kullanımı tasarruf sağlamaz. Esas önemli olan tüm odaların ayni sıcaklıkta yani düşük sıcaklıkta gün boyu kalmasıdır.  Bu da konfor sıcaklığıdır" diye konuştu.

 

KOMBİYİ KAPATMAYIN

 

Ersin Yavuz, sabah kombiyi kapatıp akşam açmanın da doğalgaz kullanıcısına ekstra maliyeti olduğunu da belirterek, "Doğalgaz kullanıcıları eğer çalışan aileler ise evden çıkarken sabah kombiyi kapatmamalıdır. Kombiyi tamamen kapatmak ve daha sonra yeniden açmak ekstra maliyet getirir. , Kombi daha düşük bir ısı konumuna alınmalı y ada kombiye bağlı bir oda termostatı var ise bunun derecesi düşürülerek kombinin  gün içerisinde daha az çalışması sağlanabilir. Eğer kombi gün boyu kapatılırsa hem ev hem de sistemde dolaşan ısıtma suyu tamamen soğur. Akşam kombi açıldığında oda sıcaklık belirli bir ısıya ulaşması için kombi hem daha fazla güç sarf edecek hem de fazla yakıt tüketecektir’’ dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10