Atatürk anıtına çirkin saldırı

Çorlu'da evli olduğu öğrenilen 30 yaşındaki Çiğdem B. ismindeki kadın, Atatürk Anıtı'na balta ile saldırdı. Çevredeki vatandaşların tepki göstermesi üzerine Çiğdem B., baltayı Ã

Çorlu 13.11.2018 17:45:00 0
Atatürk anıtına çirkin saldırı

Çorlu Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtı'na gelen bir kadın, üzerinde taşıdığı baltayı çıkarıp, Atatürk'ün ayak kısmına vurdu. Çevrede bulunanların tepki gösterdiği kadın, daha sonra baltayı çarşafının içine gizleyerek alandan uzaklaştı.

'ATATÜRK ANITI'DA BİR DE YAZI BIRAKTI'

Heykelin ayak kısmında hafif hasarın oluştuğu saldırı, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Haber verilmesi üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edilirken, yapılan incelemede baltalı saldırıyı gerçekleştiren kadının, Atatürk Anıtı'na bir yazı da bıraktığı görüldü. Kadının bıraktığı notta, "Rahman ve Rahim Allah'ın adı ile Allah emrinde galiptir. Yusuf Suresi 21. Ayet' yazdığı bildirildi.

POLİS, BALTAYLA YAKALADI

Saldırının ardından Tekirdağ polisi, görgü tanıklarının ifadesine başvurdu, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Saldırganın Lojman Sokak üzerinde görülmesi üzerine çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı. Kadın, Alipaşa Okul Arkası 4. Aralık Sokak'ta saldırıda kullandığı baltayla yakalandı. Gözaltına alınan kadının evli ve 30 yaşındaki Çiğdem B. olduğu ortaya çıktı.

Sorgulanmak üzere Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Çiğdem B.'nin emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10