Minik öğrencilerden HABER'in mutfağına ziyaret

Çerkezköy Atatürk İlkokulu 2-A sınıfı öğrencileri, Çerkezköy'ün ilk günlük gazetesi olan Çerkezköy Haber Gazetesi ile kardeş kuruluşları olan Marmara Haber Gazetesi, Radyo Haber ile T Habe

Çerkezköy 14.11.2018 18:10:00 0
Minik öğrencilerden HABER

Sınıf öğretmeni Saniye Memiş eşliğinde dün saat 14.00'te haberin mutfağını görmek ve gazetenin nasıl hazırlandığını yerinde öğrenmek için ziyarete gelen öğrenciler, Gazeteci Şaban Kardeş’ten bilgi aldı.  Gazeteci Şaban Kardeş ziyarete gelen 34 öğrenciye haber merkezinde gazetecilikle ilgili  ve gazetelerin hazırlanma aşamaları hakkında bilgi verdi. Kardeş, gazetenin hazırlanmasındaki süreci detaylı olarak anlatırken, Duayen Gazeteci Seyit Süren de öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

 

 

ÖĞRENCİLER ŞABAN KARDEŞ’İ CAN KULAĞIYLA DİNLEDİ

 

Gazetenin hazırlanması aşamalarından baskı aşamasına kadar olan süreci çocukların anlayacağı şekilde dile getiren Gazeteci Şaban Kardeş'i öğrenciler can kulağı ile dinlemeleri dikkat çekti. Öğrencilere çağımızda gazetelerin dijital ortamlarda daha hızlı şekilde hazırlandığını ve okuyucuya daha hızlı bir şekilde servis edildiğini belirten Gazeteci Kardeş, ‘’Gazeteler bilgilerimizi artırır. Bizi dünyadaki gelişmelerden, değişmelerden anında haberdar eder. Haberlere, haberle ilgili fotoğraflarda koyarak sözlü anlatımları görsellikle zenginleştiriyoruz."dedi.

 

CANLI YAYIN ARACI HAKKINDA DA BİLGİ ALDILAR

 

Öğrenciler haber merkezinde gazete, Radyo Haber hakkında Gazeteci Şaban Kardeş tarafından bilgilendirildikten sonra T Haber canlı yayın aracında da canlı yayınların nasıl yapıldığı konusunda bilgilendirildiler. İlk defa canlı yayın aracı gördüklerini belirten öğrenciler, canlı yayın aracı ile de yakından ilgilendi. Çerkezköy Haber Gazetesi ve kardeş kuruluşları Marmara Haber Gazetesi  ile Radyo Haber ve T Haber tesislerinde kendilerine aktarılan bilgilerden mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler  daha sonra tesislerin önünde günün anısına Gazeteci Şaban Kardeş, öğretmenleri Saniye Memiş ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 

 

     


0282 726 91 91
0282 747 65 10