''Tekirdağ'ı "marka şehir" haline getireceğiz''

EFQM Mükemmellik Modeli esas alınarak EFQM Tanıma Programı çerçevesinde Türkiye Kalite Derneği tarafından Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız Belgesini bu kez Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi almayı hak kazand

Tekirdağ 15.11.2018 12:41:00 0

Türkiye Kalite Derneği tarafından "Sürdürülebilir Ortak Gelecek" teması ile 27. Kalite Kongresi İstanbul'daki Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde düzenlendi. Kongrede en yeni yönetim modelleri, yenilikçi yaklaşımlar hakkında uzman konuklar tarafından bilgi paylaşımı yapıldı. Kongre'nin son gününde düzenlenen Türkiye mükemmellik ödül töreninde kurum ve kuruluşlara ödülleri takdim edildi.

 

ALBAYARAK’A VERİLDİ

 

Düzenlenen törende Türkiye’de faaliyette bulunan ve en iyi performans gösteren, kâr amaçlı ya da kâr amacı olmayan, her ölçekte ve her sektördeki kuruluşlara verilen Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız Belgesi, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Asıl Üyesi Pervin Olgun tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a verildi.

 

KISA ZAMANDA ÖNEMLİ İŞLER BAŞARDIK

 

Yeni kurulan bir Büyükşehir Belediyesi olmalarına rağmen kısa zamanda önemli işler başardıklarını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; ‘’EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Dört Yıldız Ödül'ü de bunun bir göstergesidir. Yolumuz uzun, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ulusal ve uluslararası alanda daha nice ödüller alacağından kimsenin kuşkusu olmasın," ifadelerini kullandı.

 

ULUSAL KALİTE HAREKETİNE KATILIM SAĞLADIK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, 6 Ekim 2016 tarihinde KalDer ile karşılıklı İyi Niyet Bildirgesi imzalayarak Ulusal Kalite Hareketine katılım sağladıklarını anımsatan Albayrak; ‘’Bu bildirge ile Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Mükemmellik Modelini uygulayacağını taahhüt etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi EFQM ile Avrupa'da sürdürülebilir mükemmelliğini sağlayan kuruluşlardan biri olma yolunda hızla ilerliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet kalitesini arttırmak amacıyla 2017 yılında Kalite, Çevre ve İş Sağlığı, Güvenliği Yönetim Sistemlerini kurdu ve bu sistem Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirildi’’ dedi.

 

 BAŞVURUDA BULUNDUK

 

Halka her alanda en iyi hizmeti verme idealiyle yatırımlar yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, kurumsal hizmet kapasite ve kalitesini daha da arttırmak ve vatandaşların ihtiyaç ve beklentilerinin en iyi şekilde karşılayabilmek amacıyla 2016 yılında Ulusal Kalite Hareketine dâhil olarak EFQM Mükemmellik Modelini kurmaya yönelik çalışmalarını başlattığını ifade eden Albayrak; ‘’Bu kapsamda 2017 yılında ilk kurumsal öz değerlendirmenin yapılmasının ardından iyileştirme projeleri planlandı ve yapılan çalışmaların anlatıldığı başvuru dokümanıyla KalDer'in mükemmellikte yetkinlik programına başvuruda bulundu. KalDer'in değerlendirme ekibi tarafından, Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalar yerinde görüldü ve sonrasında yaklaşık 250 çalışanla birebir görüşmeler gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirmelerin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Mükemmellikte Yetkinlik Kategorisinde 4 Yıldız almaya hak kazandığı ilan edildi’’ dedi.

 

YÜKSELEN BİR KENT HALİNE GETİRME İDEALİYLE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

 

Nüfusu 1 milyonu aşan ve Türkiye'nin önde gelen büyükşehirleri arasında yer alan Tekirdağ'ı gerek ulusal ve gerekse uluslararası düzeyde bir "marka şehir" haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Albayrak; ‘’Deneyimli yönetici kadrosu, genç, çalışkan ve dinamik personeli ile kentin tüm sakinleri ve paydaşları için katma değer üreten Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ'ı yaşam kalitesi her geçen yıl daha fazla yükselen bir kent haline getirme idealiyle çalışmalarını sürdürüyor. Mükemmellikte Yetkinlik Kategorisinde 4 Yıldız alan Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü olan 2022'de, kaliteli hizmet misyonunu Mükemmel Kuruluş tescili alarak taçlandırmayı hedefliyor’’ dedi.

 

Haber: Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10