Süper Ligde gollü hafta

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 7.hafta oynanan altı karşılaşma ile tamamlandı. Zirveye yakından ilgilendiren karşılaşmada lider Marmaraereğlisi Belediyespor ikinci sırada bulunan Kapaklıspor ile berabere kalırk

15.11.2018 14:40:00 0
Süper Ligde gollü hafta

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 7.haftada oynanan altı karşılaşmada fileler 25 kez havalandırıldı.

 

HAFTANIN MAÇINDA GÜLEN ÇIKMADI

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde haftaya lider durumda giren Marmaraereğlisi Belediyespor evinde takipçisi Kapaklıspor’u konuk etti. Her iki takımında atak bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmada Marmaraereğlisi Belediyespor golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Marmaraereğlisi Belediyespor’da sahneye çıkan golcü oyuncu Batuhan şık vuruş ile takımını öne geçirdi. Rakibi karşısında mağlup duruma düşen Kapaklıspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi.Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Marmaraereğlisi Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Rakip kaleyi abluka altına alan Kapaklıspor 60’ıncı dakikada golcü oyuncusu Emre Kaymaz ile beraberliği buldu. Ceza sahası dışında topla buluşan Emre Kaymaz sert ve düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 1-1 yaptı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan ise başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 tamamlandı. Bu sezon ilk puan kaybını yaşayan Marmaraereğlisi Belediyespor puanını 19 yaparken, Kapaklıspor ise puanını 16 yaptı.

 

MALKARATEK GOLLE KAZANDI

 

Ligde orta sıralarda mücadele eden iki ekip Malkara 14 Kasımspor ile Muratlı Belediyespor karşı karşıya geldi.  Kendi evinde olmasının avantajını iyi değerlendiren Malkara 14 Kasım Spor ilk yarıda etkili bir oyun ortaya koydu fakat aradığı golü bir türlü bulamadı. İkinci yarıda konuk takım Muratlı Belediyespor da oyuna ortak oldu. Muratlı Belediyespor üst üste yaptığı ataklar ile tehlikeli pozisyonlar bulmayı başardı. Konuk takımın ataklarına karşılık veren Malkara 14 Kasım Spor aradığı golü son dakikalarda buldu ve maçı 1-0 kazanmayı başardı. Böylece Malkara 14 Kasım Spor ligin 7’nci haftasını 12 puan ile 7. sırada tamamladı. Muratlı Belediyespor ise 10 puanda kalıp sekizinci sıraya kadar geriledi.

 

ÇORLUSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorluspor ise evinde Saray Belediyespor’u konuk etti. Ligin dibinde yer alan rakibi karşısında istediği oyunu sahaya bir türlü yansıtamayan Saray Belediyespor, 90 dakika sonunda mücadeleden 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Bu mağlubiyetle liderin 6 puan gerisine düşen Saray Belediyespor, 14 takımlı ligde dördüncü sıraya geriledi. Önemli bir üç puan alan Çorluspor ise puanını altı yaparak ilerleyen haftalar öncesi moral buldu.

 

BÜYÜKYONCALISPOR’DA KÖTÜ GİDİŞAT SÜRÜYOR

 

Büyükyoncalıspor sahasında Sağlamtaşspor’u ağırladı.  Mücadelenin ikinci yarısında 1-1’lik eşitliği sağlayan ve 3-4 topu direkten dönen Büyükyoncalıspor, rakibin kontra ataklarına engel olamayınca mücadeleden 3-1 mağlup ayrıldı. İlk yarının 20. Dakikasında konuk takım Mert’in golü ile 1-0 öne geçti. İlk yarıda başka gol sesi çıkmayınca konuk takım soyunma odasına skor avantajı ile gitti.
İkinci yarı ile birlikte oyuna ağırlığını koyan Büyükyoncalıspor 60. Dakikada Olcay’ın attığı golle 1-1’lik beraberliği yakaladı. Bu dakikadan sonra galibiyet golü için Sağlamtaş kalesinde baskısını iyice artıran Büyükyoncalıspor, son vuruşlarda başarılı olamayınca önemli gol pozisyonlarını değerlendirememiş oldu. Mücadelenin bu bölümünde rakip kaleyi adeta ablukaya alan Büyükyoncalıspor’un 3-4 topu da direkten döndü. Maçın son bölümüne doğru rakip sahadaki baskısından dolayı defansında açıklar veren Büyükyoncalıspor, Sağlamtaşspor’dan Burak’ı durduramayınca bir anda kalesinde 2 gol gördü ve 3-1 geriye düştü. Maç son bölümünde başka gol sesi çıkamayınca Büyükyoncalıspor sahadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçla 7 puanda kalan Büyükyoncalıspor, düşme potasının 1 puan üstünde  10’uncu sırada yer alıyor.Sağlamtaşspor ise yedi puana yükselerek kendisine dokuzuncu sırada yer buldu.

 

100.YILSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise 100.Yılspor evinde Ergenegücü Ulaşspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan 100.Yılspor bulduğu golle moral buldu. İlerleyen bölümlere doğru Ergenegücü Ulaşspor beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda bir gol daha bulan ev sahibi ekip karşılaşmadan da 2-0 galip ayrılmasını bildi. 100.Yılspor bu galibiyet ile puanını 13 yaparak beşinci sıraya yükselirken, Ergenegücü Ulaşspor ise on iki puanda kaldı.

 

13 GOLLÜ MAÇTA ÇORLU KÜLTÜRSPOR GÜLDÜ

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde mücadele eden Kapaklı Sitespor hafta sonunda evinde güçlü rakibi Çorlu Kültürspor’u konuk etti. Maça hızlı başlayan Çorlu Kültürsopr karşılaşmanın ilk dakikalarında Faruk ile bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Golün şokunu üzerinden çabuk atan Kapaklı Sitespor tecrübeli oyuncusu Serkan ile sert bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 1-1’e getirdi. Karşılaşmanın 11’inci dakikasında ise Çorlu Kültürspor atağında Faruk ceza sahası içinde kaleci Emre tarafından düşürüldü. Bu pozisyonda kaleci Emre Özten kırmızı kart gördü.  Maçın hemen başında on kişi kalan Kapaklı Sitespor karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Çorlu Kültürspor’da 19’uncu dakikada Serkan düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımını tekrar öne geçirdi. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Kapaklı Sitespor tekrar beraberliği yakaladı. 24’üncü dakikada gelişen Kapaklı Sitespor atağında Uğur Hasko’nun vuruşunu kaleci çeldi. Dönen topu iyi takip eden Serdar sert bir vuruş ile skoru 2-2’ye getirdi.

 

HER İKİ TAKIM DA 10 KİŞİ KALDI

 

Maçın 29. dakikasında Çorlu Kültürspor'da Aykut kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Her iki takımda maçın kalan dakikalarını bir kişi eksik sürdürürdü. Çorlu Kültürspor karşılaşmanın 33’üncü dakikasında Rıza’nın golüyle karşılaşmada tekrar öne geçti. Kapaklı Sitespor savunmasını az adamla yakalayan konuk ekip Faruk ile gol bularak karşılaşmada 4-2 öne geçti. Karşılaşmanın ilk devresinin uzatma dakikalarında farkı indirmeye çalışan Kapaklı Sitespor Serkan’ın golüyle farkı bire indirdi. Karşılaşmanın 53’üncü dakikasında Çorlu Kültürspor farkı tekrar ikiye çıkardı. Gelişen organize atakta Faruk şık bir vuruş ile skoru 5-3 yaptı. Rakibi karşısında rahat oyun sürdüren Çorlu Kültürspor 59’uncu dakikada Serkan ve 64’üncü dakikada ise Atakan ile arka arkaya goller bularak skoru bir anda 7-3 yaptı. Sağlı sollu ataklarını sürdüren Çorlu Kültürspor 72’inci dakikada Emin ile farkı beşe çıkartarak skoru 8-3’e getirdi. Bu golden iki dakika sonra ise Çorlu Kültürspor penaltı vuruşu kazandı. Topun başına geçen İrfan topu ağlara göndererek skoru 9-3 yaptı. Karşılaşmanın son dakikalarında Kapaklı Sitespor Serkan Akyüz ile farkı beşe indirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Çorlu Kültürspor’un 9-4’lük üstünlüğü ile tamamlandı. Çorlu Kültürspor bu galibiyet ile puanını 15 yaparak üçüncü sıradaki yerini korurken, ligdeki dördüncü mağlubiyetini alan Kapaklı Sitespor ise yedi puanla 11’inci sıraya kadar geriledi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10