2. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi başladı

Sağlık bilimleri alanına giren konuları bir bütün içerisinde değerlendirerek, yapılan güncel araştırmaları tartışmak ve yeni disiplinler arası çalışmaların ortaya çıkmasını sağlama

Tekirdağ 15.11.2018 16:57:00 0
2. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi başladı

Trakya Üniversiteler Birliği adına yapılan ve 3 gün sürecek olan kongreye Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Mümin Şahin, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

 

198 BİLDİRİ PAYLAŞILACAK

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede açılış konuşmasını yapan NKÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nilda Turgut, “Kongremizi hazırlarken özellikle bilim insanlarımızın, akademisyenlerimizin, doktora ve yüksek lisans yapan öğrencilerimizin bildirilerini sunma fırsatları olacaktır. Yurt içinden ve yurt dışından 68 konuşmacımız kongre programı çerçevesinde 14 panelde bildirilerini sunma fırsatı bulacaktır. Kongre boyunca 146’sı sözlü 52’si poster olmak üzere toplam 198 bildiri paylaşılacaktır” dedi.

 

ÜLKEMİZDEKİ EN AKTİF OLAN ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİNİN BAŞINDA YER ALIYOR

 

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de, “4 üniversitenin bir araya gelmesiyle Trakya Üniversiteler Birliğini (TÜB) kurduk. 7 yıl kadar kısa bir zamanda ciddi çalışmalar yürüttük. Öğrencilerin dayanışması kaynaşması için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlerken bölgenin önceliğine göre yılda iki kez olmak üzere bilimsel toplantılar gerçekleştirdik. TÜB, Ülkemizdeki en aktif olan üniversiteler birliğinin başında yer alıyor’’ dedi.

 

TIP ALANINDA KULLANILAN PEK ÇOK CİHAZI ÜLKEMİZDE YAPACAK HALE GELECEĞİZ

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; ‘’Sağlık her şeyin başıdır. Sağlık olmadan bir şey olmuyor. Günümüzün her anında sağlığa olan ihtiyacımızı tekrar fark ediyoruz. Teknolojik alanda ne kadar gelişirsek gelişelim, sağlık alanında ki ihtiyacımız o kadar artıyor. İnsan mükemmel bir varlık, mükemmel bir fabrika bütün organlar mükemmel bir şekilde birbirleriyle uyum içinde çalışıyor. Organlarımızın kıymetini organlarımızda biz bozukluk olduğunda anlıyoruz. Sağlık alanında bir sürü gelişme var. Bilim insanları tabi ki bunlardan haberdar oluyor. Bu bilimsel gelişmeler neticesinde geliştirilen cihazları derslerde siz öğrencilerimize tanıtıyorlar. Kendi hastalarında kullanıyorlar. Hem teknolojiyi hem bilimsel gelişmeleri, bizim insanımız yapabilirse hem milletimize hem tüm dünyaya büyük hizmetler yapmış oluruz. Yerlileştirme bu anlamda çok önemlidir. Tıp alanında kullanılan cihazlarda büyük ölçüde dışa bağımlıyız. Ümit ediyorum ki yakın zamanda tıp alanında kullanılan pek çok cihazı ülkemizde yapacak hale geleceğiz” dedi. Açılış konuşmalarının ardından NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından mini müzik dinletisi sunuldu. Kongrenin açılış paneli NKÜ Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker’in oturum başkanlığında “Sağlık Sanayi Buluşması” paneli düzenlendi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10