''Üstyapı çalışmalarında yüzde 85'ler seviyesine geldik''

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay dernek ziyaretleri kapsamında Çerkezköy Vanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Vezirköprü - Karanarlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dern

Çerkezköy 16.11.2018 15:42:00 0

Akay ilk olarak Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan Çerkezköy Vanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Cemal Avcı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Akay, görev yaptığı 4.5 yıllık dönemde başta Kızılpınar’da olmak üzere Çerkezköy genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

35 SOKAĞIN ÜSTYAPISI DA EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

 

Akay, Kızılpınar’da altyapı çalışmalarının tamamlandığını, yerleşim yeri içerisinde bulunan 240 sokak ve 17 caddenin de üstyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Bugüne kadar 205 sokak ve 16 caddede üst yapı çalışmalarının tamamlanma noktasına geldiklerini ifade eden Akay, kalan 35 sokak ve iki caddedeki eksikliklerin de hava şartlarının el verdiğinde en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.  Kızılpınar Mahallesi’nde yıllarca görmezden gelinen altyapı sorununu ortadan kaldırdıklarını kaydeden Akay, “80 kilometre kanalizasyon, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşedik. Akabinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yol ve kaldırım yapım çalışmalarına başladık. Bugüne kadar 17 cadde ve 205 sokağın üstyapısı tamamlandı. Meskun mahalde kalan 35 sokağın üstyapısı da en kısa sürede tamamlanacak” dedi.

 

ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINDA  YÜZDE 85’LER SEVİYESİNE GELDİK

 

İçme suyu yatırımı, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yatırımları nedeni ile 2012 yılından beri Kızılpınar Mahallesi’nin yaşadığı sıkıntıları bildiklerini ifade eden Akay, ‘’Ama artık o sıkıntılı günler geride kaldı. Üstyapı çalışmalarında  yüzde 85’ler seviyesine geldik. Yakın bir zamanda yerleşim yeri içerisindeki tüm sokaklarda üstyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra, önümüzdeki dönem Kızılpınar Mahallemizde park, yeşil alan düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar vatandaşlarımız Kızılpınar’da ne zaman çamur ve tozun kalkacağını soruyordu, şimdi çok şükür bu ortadan kalktı, ne zaman Çerkezköy’ün diğer mahallelerindeki gibi park ve yeşil alanların yapılacağını soruyorlar ” dedi.

 

EĞİTİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Kızılpınar’a Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ’11 İlçeye 11 Okul’ projesi kapsamında 21 derslikli bir okul yaptığını belirten Akay,  Çerkezköy Belediyesi tarafından içerisinde Mahalle Evi, El Ele Butik Mağazası, Bilgisayar Sınıfı, Kütüphane olan Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nin kazandırıldığını, Kızılpınar eski Belediye Binası’nın okul öncesi eğitim için Milli Eğitime tahsis edildiğini kaydetti. Vezirköprü Karanarlılar Derneği’ni de ziyaret eden Akay, Dernek Başkanı Fazlı Balcı ve Dernek Üyeleri tarafından karşılandı.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10