Erkılınç hem nalına hem mıhına vuruyor

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları içerisinde yer alan ve sert eleştirileriyle CHP'lileri olduğu kadar AK Partilileri de tedirgin eden Yılmaz Erkılınç, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Ak

Çerkezköy 16.11.2018 17:59:00 0
Erkılınç hem nalına hem mıhına vuruyor

AK Partili Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem’i ve AK Partili Eski Meclis Üyesi Nuran Yeşil’i hedef tahtasına koyarak Ertem ve  Yeşil’i belediyeyi Vahap Akay’a teslim etmekle itham eden Erkılınç, “Ne yüzle halkın karşısına çıkıp oy isteyeceksiniz? İnsanda biraz utanma sıkılma olur. Siz herhalde yine AK Partimizi kaybettirmek için varsınız” dedi.

 

“BİLMİYORSA BENDEN BİRAZ DERS ALSIN”

 

Belediye başkanlığı yarışında bir kadın olarak Yeşil’in arkasındaki gücü merak ettiğini kaydeden Erkılınç’ın eleştirilerinden aday adaylarından Hasan İşcan da nasibini aldı. İşcan’a aday adaylığı programına geldiği için teşekkür eden Erkılınç, ardından İşcan’ı eleştirdi. 30 yıldır İşcan ailesinin damadı olduğu halde kendisini yeni tanıdığını kaydettiği Hasan İşcan’ı da hedef tahtasına koyan Erkılınç “Çerkezköy’de 35 yıllık esnaflık kariyerim süresince beni herkes tanır. Seçmenin yüzde 3’ünün Vahap Akay’ı tanıyıp tanımadığını ben merak ediyorum. Ben de nezaketen kendisinin aday adaylığı açıklamasında ilçe binamızda bulundum. Hasan İşcan açıklamasında gelmiş geçmiş belediye başkanlarının emeği olduğunu ifade etti. Ben kendisine soruyorum, hiç vicdanınız sızlamadı mı, el insaf, halktan utanmıyorsan Allah’tan da mı korkmadın? Hasan İşcan gibi 35 yıldır Çerkezköyümüzün nasıl yönetildiğini bilmeyen bir şahıs, ilçemizi nasıl yönetecek? Bilmiyorsa gelsin benden biraz ders alsın” diyerek İşcan’ı eski belediye başkanlarına teşekkür ettiği için eleştirdi.

 

“ÇERKEZKÖY’E HİÇ HİZMET ETMEDİLER”

 

Çerkezköy’de görev yapan belediye başkanlarının çoğunu yakınen tanıdığını söyleyen Erkılınç “Belediye başkanları Çerkezköyümüze hiç ama hiç hizmet etmedi. Belediyeye ait olan halkın yerlerini yandaşlarına peşkeş çekmekten başka hiçbir şey yapmamışlardır. Çerkezköyümüze yazık ettiler” dedi. Erkılınç “Biri de çıkmış ‘zirvede olmalıyım’ diyor, herhalde Çerkezköy’ü Pınarça ya da Ambardere zannediyor. Nasıl yöneteceğini kendisine soruyorum. Bu arkadaştan değil Çerkezköy’e belediye başkanı, Pınarça Mahallesi’ne muhtar dahi olmaz. Olsa bile Pınarça Mahallesi’ni de yönetemezler. O önce babasına koltukta oturmayı öğretsin” diyerek  Bozdağ’a da gönderme yaptığı yazılı açıklamasında İlçe Başkanı Abdullah Öğe’yi de partiyi babasının işyeri gibi yönetmekle itham etti. Öğe’ye “AK Parti Çerkezköy ilçe teşkilatının tapusunu mu aldın?” diye soran Erkılınç “Herkese parti teşkilatımızı kullanarak baskı kurarak halk içinde sevilen adayın önünü keserek ne yaptığını sanıyorsun? 5 aydır sahalarda partim için var olduğumu biliyorsun. Engellemek için elinden gelen her şeyi yapıyorsun. Ben bir aday adayı olarak senden 3 aydır mahalle başkanlarımızın, üyelerimizin, eski yeni partililerin telefonlarını dahi alamıyorum. Bizlerin partililerle iletişim kurmasını neden engelliyorsun?” dedi.

 

OY KULLANACAK PARTİLİLERE SESLENDİ

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’e de seslenen Erkılınç “İl Başkanım Sayın Cüneyt Yüksel Bey’i göreve çağırıyorum. Tabi ki teşkilatlarda böyle insan kayırmalar olursa, Tekirdağ ve ilçelerde durum değişmez. Ama sizin üstleriniz bir gün gelip size hesap soracaklardır. İlçe ve il başkanlarımızı belediye başkanlığı sevdalarından vazgeçerek, sevilen adaylar çıkararak belediyeleri almak için çalışmalara davet ediyorum. Bunu da kimse unutmasın. Pazar günü ilde oy kullanacak arkadaş ve kardeşime sesleniyorum. Kimsenin baskısı altında kalarak oy kullanmayın. Elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanmalarını rica ediyorum” dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10