Sağlıklı beslenme ve hayat tarzı önerileri anlatıldı

Türk Böbrek Vakfı desteğiyle Tekirdağ Diyaliz Merkezi Koordinatörlüğü tarafından, Ergene Belediyesi Kültür ve Sağlık İşleri Müdürlüğü personeline sağlıklı beslenme ve hayat tarzı ?

Ergene 18.11.2018 14:23:00 0
Sağlıklı beslenme ve hayat tarzı önerileri anlatıldı

Tekirdağ Diyaliz Merkezi Koordinatörü Ali Arda’nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde özellikle tuz ve şeker konusuna dikkat çekildi. Şeker kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Tekirdağ Diyaliz Merkezi Koordinatörü Ali Arda zayıf hafıza gücü, öğrenme problemleri, depresyon ve tokluk algısında bozulma tüm bu sorunlar aşırı şeker tüketimiyle çok yakından ilgili. Şeker hastalığı dengesiz beslenme, kilo fazlalığı, hareketsizlik ve insülin mekanizmasının bozulmasıyla meydana geliyor’’ dedi. Şeker hastalığının belirtilerini de açıklayan Arda, “Şeker hastalığının belirtileri, halsizlik ve yorgunluk, aşırı uyku, kilo kaybı, sık tuvalete gitme, ağız kokusu ve kapanmayan yaralardır. Şeker hastalığı, böbreklerimize, gözlerimize, dişlerimize, sinir sistemimize ve üreme organımıza zarar verir” dedi.

 

BÖBREKLER İÇİN FAZLA SU TÜKETİMİNDE BULUNULMALI

 

Eğitim seminerinde ayrıca, sağlıklı beslenmenin yanı sıra insanların fazla hareket etmeleri gerektiği, her gün en az yarım saat yürüyüş yapılmasının uygun olduğu, asansör yerine merdiven kullanılması ve böbrekler için fazla su tüketiminde bulunulması gerektiği belirtildi. Eğitim seminerinin sonunda Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Albayraktar tarafından Tekirdağ Diyaliz Merkezi Koordinatörü Ali Arda hediye verdi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10