''Kış lastiği takmayan sürücülere ceza kesilecek'' 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, yaptığı açıklamada sürücülerin zorunlu kış lastiği takmamaları durumunda araç sahiplerine 625 lira idari par

Çerkezköy 18.11.2018 14:39:00 0

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, "Kara yolları ulaşımında yapılan son çıkan kanuna göre kış lastiği takma zorunluluğu oldu. 1 Aralık 2018 tarihinden başlayarak 1 Nisan 2019’da sona erecek. Araçlara kış lastiğinin takılması yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlarda olduğu gibi özel otomobillerde de zorunlu hale gelmiştir. Ayrıca kamyon ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinde, kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinde, seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin kış lastiği olması zorunludur. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler, kış lastiği yerine geçer. Römork lastiklerinde ise zorunlu değildir. Uygulamaya uymayan aracın işletenine 625 lira idari para cezası kesilecek ve lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yere gitmelerine izni verilecek" dedi.

 

TÜM ESNAFLARIMIZ KIŞ LASTİĞİ TAKMA KONUSUNDA HASSASİYET GÖSTERSİN

 

Başkan Mustafa As, "Kış lastiği takma konusunda tüm şoför esnaflarımız hassasiyet göstermeli. Araçlara kış aylarında takılan kış lastikleri buzlu ve kaygan yollarda da daha emniyetli sürüş sağlaması bakımından önemli olduğu gibi hem can hem de mal güvenliği açısından da çok önemlidir. 1 Aralık 2018 tarihine kadar esnafımızı araçlarına kış lastiği takma konusunda uyarıyorum. Yapılacak denetimlerde araçlarında kış lastiği takmayan sürücülere idari para cezası kesilecek" dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10