''Verimlilik bugünün dünyasında çok önemli''

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Hayvancılığı Geliştirme Projesi adı altında yürütülen 2018 Yılı Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi kapsamında Malkara'da dü

Malkara 18.11.2018 16:31:00 0

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Hayvancılığı Geliştirme Projesi adı altında yürütülen 2018 Yılı Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi kapsamında koç dağıtım töreni yapıldı.  

 

KİMLER KATILDI?

 

Malkara’da düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, TBMM Başkan Vekili ve Tekirdağ AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Haşim Göksel, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, İlçe Emniyet Müdürü Özge Sertan Topkaya, AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, İlçe Müftüsü Safi Çınar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Remzi Barış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Pasin Akbulut, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Cemalettin Toluca, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, daire müdürleri, basın mensupları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

PROJE HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende, Tekirdağ Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Tolluca, Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca konuşma yaparak Malkara'da yürütülen proje hakkında bilgi verdi. Ardından, Milletvetkili ve T.B.M.M. Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Şentop bir konuşma yaparak projenin üreticilere hayırlı olmasını diledi.

 

95 ÜRETİCİYE SERTİFİKALARININ VERİLEREK, KOÇ DAĞITIMI YAPILDI

 

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Tarım Bakanlığımız ciddi bir proje geliştirmiş ve uygulamaya koymuş. Yüzde 60 hibeli 95 adet koçu üreticilerimize dağıtacağız.  Et, süt ve yavru da verimliliği arttırmayı planlıyoruz. Verimlilik bugünün dünyasında çok önemli, Hayvan besliyoruz 7-8 kilo süt alıyoruz. Bazılarının geliştirdiği ırk 28 kilo süt alıyor. Verimlilik budur. Asıl gurur verici olan bu projede Karacabey’de yetiştirilen koçlar dağıtılacak. Projeye destek veren herkese teşekkür ederiz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. Program, konuşmaların ardından 95 üreticiye sertifikalarının verilerek, koç dağıtımı yapıldı.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10